FAZÉK

Döb­be­ne­tes módon ké­szí­tette el első ko­vá­szos ubor­ká­ját ez a ma­gyar nő

Nem kell le­mon­dani a ko­vi­u­bi­ról pusz­tán a ked­ve­zőt­len idő­já­rás miatt! A ko­vá­szo­lás­hoz ugyanis nem fel­tét­le­nül nap­fény, in­kább ál­landó meleg kell. Azt pedig az iga­zán le­le­mé­nyes há­zi­asszo­nyok a hűvös ta­va­szi na­po­kon is meg­old­ják...

Hihetetlen, de egy háziasszony máris készített kovászos uborkát, pedig az időjárás egyáltalán nem kedvez ennek az egészséges és finom savanyúságnak. Neked sem kell várnod vele, ezzel az egyszerű és zseniális trükkel máris lehet friss, ropogós uborkád!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ötlet nagyon egyszerű: napfény helyett meleg víz segítségével készül a kovászos uborka. Szabóné Maczkó Beáta nem akárhol, Boros Vali Facebook csoportjában árulta el a titkot: az uborkás üvegeket meleg vízbe kell állítani úgy, hogy folyamatosan cserélgetjük alattuk a vizet. A végeredményt meg is osztotta a csoporttagokkal: három nap alatt tökéletes kovászos uborkát kapott.

Fotó: Szabóné Maczkó Beáta (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
Fotó: Szabóné Maczkó Beáta (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

A kommentelők imádják a módszert, és ők is osztottak meg fortélyokat. Például van, aki nem cserélgeti az üvegek alatt a meleg vizet, hanem fazékba állítja, és a tűzhelyen tartja melegen azokat. Más szerint az infralámpa alatt is beérik a kovászos uborka, sőt, van, aki 30 fokos sütőben készíti azt el.