HARCÉL

Kész röhej! Jun­c­ker az ál­hí­rek ellen lépne fel

Ma már meg sem le­pő­dünk azon, ha egy kor­rupt brüsszeli po­li­ti­kus a kor­rup­ció ellen, vagy egy meg­rög­zött ha­zu­dozó az igaz­ság mel­lett hir­det kam­pányt. A leg­újabb gyöngy­szem­mel az Eu­ró­pai Bi­zott­ság el­nöke szol­gált.

Jean-Claude Juncker az állítólag kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Berliner Morgenpost című német lap hírportálján hétfőn ismertetett nyilatkozatában kiemelte, hogy az európai parlamenti (EP-) választás kampányának időszakában

személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel szemben.

"Reagálnunk kell, ha kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak" - mondta Jean-Claude Juncker.

Ez valójában azt jelenti, hogymindazok ellen készül támadásra, akik bírálni merészelik a "szent Bizottság" lépéseit.

Az "álhírek elleni harcban" Juncker személyesen is részt vesz a következő hetekben.

Mint mondta, "húsvét után, szerdától visszalövünk".

Cinikus megjegyzésünk: a lövöldözéshez a célzóvizet már biztosan elfogyasztotta.

Juncker kifejtette, hogy EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem

Eközben a címlapon

EU-s tagországok is megpróbálják "fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba".

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor magyar kormányfőt említette példaként. Mint mondta, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.

Kár, hogy mindeddig egyetlen ilyennel sem szolgált az isiászos EB-elnök.

"A magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért" - mondta Jean-Claude Juncker.

Erről a nagy igyekezetről most hallunk először. Mindeddig azt tapasztalhattuk, hogy nagy igyekezetükben amolyan gyarmatként, szolgai végrehajtóként kezelték Kelet-Közép Európa nemzeteit.

Persze világos, hogy Juncker szerint ez is "fake news", azaz álhír.