INSIDER

Kés­sel, bot­tal jár­nak a haj­lék­ta­la­nok

Egy­másra vi­gyáz­nak, ön­vé­delmi esz­kö­zö­ket hor­da­nak ma­guk­nál, még éj­jeli őr­szol­gá­la­tot is szer­vez­nek a ta­ta­bá­nyai haj­lék­ta­la­nok, mi­u­tán a 15 éves ka­masz két sors­tár­su­kat agyon­verte.

Mint arról a is beszámolt, április végén vérbe fagyva találtak rá a tatabányai utcán F. Bélára és B. Tamásra. A feltételezett elkövetőt azonban hiába csukták le, a hajléktalanok azóta félnek.

Megvédik magukat – jelentette ki lapunknak János, az egyik áldozat barátja, aki nem az utcán él, de jól ismeri a társait is. Már az sem jellemző, hogy valaki egyedül alszik az utcán, legalább ketten-hárman mennek mindenhová, és őrszolgálatot szerveznek éjszakára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mi most hatan vigyázunk egymásra, tizenkét fül talán csak többet hall! Amíg nem fogták el a gyilkost, addig nem is mertem aludni

– mondta a másik áldozat, F. Béla barátja, Végvári Károly.

János szerint a tatabányai hajléktalanok nagyon rendesek. Minden reggel mécsest vásárolnak a kisboltban, amit meggyújtanak Tomika halálának helyszínén. Igaz, megisszák a magukét, de mindig a barátom emlékére koccintanak, és a közhiedelemmel ellentétben nem szoktak berúgni, hiszen dolgoznak – mesélte János.