SZTÁRDZSÚSZ

Exk­lu­zív! Ke­resz­tes Il­dikó: Lehet, hogy a hol­nap nem is lé­te­zik

Az éne­kesnő lel­ki­leg és fi­zi­ká­li­san is fá­radt­nak érzi magát, de pi­he­nés­ről egy­előre még szó sem lehet. Min­den ener­gi­á­jára szük­sége van szín­padi mun­ká­i­hoz és per­sze a no­vem­ber 29-i nagy­kon­cert­jé­nek elő­ké­szü­le­te­i­hez.
  • Szerző: Buster

Kemény hetek állnak Keresztes Ildikó mögött, hiszen majd három hónapon át éjt nappallá téve egyengette a Star Academy tehetségeinek útját. Eközben színházi szerepeire is koncentrált és persze elkészítette legújabb nagylemezét, melynek koncertbemutatója a hónap végén lesz.

Ildi ezerrel pörgött a Star Academy-ben
Ildi ezerrel pörgött a Star Academy-ben
Fotó: Markovics Gábor

: Fáradtnak tűnsz, vagy csak az allergiád kínoz ennyire?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Keresztes Ildikó: Jaj, ennyire látszik? Akkor kár lenne tagadnom, hogy tényleg elégé fáradt vagyok, hiszen minden szempontból zsufis időszakon vagyok túl, és még koránt sincs vége. Persze ez egyáltalán nem panasz, hiszen minden percét élveztem a Star Academy-nek és óriási élmény volt az új lemez felvétele is. A közelgő MÜPA nagykoncert pedig hatalmas kihívás, és a rengeteg meló ellenére is egy csoda.

: Tényleg nagyon közel van a november 29. Hogy állsz?

Keresztes Ildikó: Ha engem kérdezel akkor rosszul, ha bárki mást, aki ezen a bulin ügyködik, akkor jól.

Én durván maximalista vagyok, ami jót tesz a produkciónak, de az előkészületeket idegőrlővé teszi.

Rettentően izgulok, hogy minden jól sikerüljön. Előadóként egy évben ezerszer is megcsinálod a bulikat, de amikor nagykoncertre készülsz, valahogy ettől a címkétől minden más lesz. Nagyobb a felelősség és nagyobb az akarás.

Eközben a címlapon
Minden idegszálával készül a koncertre
Minden idegszálával készül a koncertre

 

: A koncert szervesen kapcsolódik a nemrég megjelent Most című albumodhoz. Van értelme a lemez kiadásnak?

Keresztes Ildikó: Egy lemez kapcsán mindig az jut eszembe, hogy milyen szerencsés a pék, vagy a cipész, hiszen az ő termékeiket vagy szolgáltatásaikat nem lehet letölteni. Mégis megcsináljuk mi zenészek, de tulajdonképpen csak azért, hogy időről időre legyen valami kézzelfogható dolog abból, ami mi magunk vagyunk. Öt éve nem jelent meg új lemezem, és az út alatt számos állomása volt az életemnek melyek inspiráltak. Mostanra összegyűltek a dalok, hát itt volt az idő…

Januárig nincs megállás
Januárig nincs megállás
Fotó: Sulyok László

: Miért éppen a Most címet kapta az album?

Ennek a címnek a jelentőségét magam is most tanulom. Az élet a mostból áll, tehát felesleges a múlton rágódni, vagy a jövőn elmélkedni, mert akkor éppen a pillanatot veszítjük el, amit meg kellene élnünk.

Ez kemény dió, különösen nőként, de muszáj megértenünk, hogy talán a holnap nem is létezik, hiszen az élet illékony. Hát ezt üzenem az új albummal.

: Mikor pihensz?

Keresztes Ildikó: Gyakorlatilag januárig túlélési gyakorlaton vagyok. A decemberi programomat éppen a napokban kaptam meg, és túlzás nélkül mondhatom, hogy ha éppen nem alszom majd, akkor a színpadon fogok állni. Színház, adventi koncertsorozat Takács Nikolasszal, és persze az önálló koncertek sokasága.Januárban, ha törik, ha szakad, elutazom valahová. De maximum hat órát vagyok hajlandó repülni, és fontos, hogy napfényt és tengerpartot szeretnék.