KÜLFÖLD

Ke­resz­tény­ül­dö­zés Né­met­or­szág­ban? Csak­nem 100 tá­ma­dás volt ta­valy!

Egy gyil­kos­ság, több sé­rült, ke­resz­tény szim­bó­lu­mok meg­tá­ma­dása, ron­gá­lá­sok - ez a ta­va­lyi év mér­lege Né­met­or­szág­ban. A po­li­ti­ku­sok egy­előre köz­he­lyek­kel kom­men­tál­ják a meg­döb­bentő szá­mo­kat.
  • Szerző: SZM

Ha nem egy német lap írja meg, el sem hinnénk. Tavaly Németországban csaknem száz esetben üldöztek keresztényeket a Zeit.de beszámolója szerint.

Gyilkosság, több esetben sebesülés és gyújtogatás is volt, amint az a Szövetségi Bűnügyi Hivatal friss jelentéséből kiderül. A gyilkosság 2017 áprilisában történt Prien am Chiemsee-ben. Az ügy jelenleg bíróság előtt van.

Az esetek egynegyedében megtámadták az egyházakat és a keresztény szimbólumokat. Legalább 14 esetben keresztényellenes bűncselekmény történt a menedékkérők és a menekültek „részvételével”.

„A közel 100 azonosított keresztényellenes bűncselekmény száma riasztó. Most fontos mindent megtenni a keresztények és a keresztény intézmények védelmében.” – mondta Ansgar Heveling (CDU), a Bundestag jogi tanácsadója.

Megszólalt Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann (CSU) is, aki szerint tudatosítani kellene a bevándorlókban, hogy ha Németországban szeretnének élni, „búcsút kell mondaniuk” a keresztényellenességnek.