KÜLFÖLD

Újabb rej­té­lyes ke­resz­tek tűn­tek fel Né­met­or­szág­ban

A né­met­or­szági Ba­u­tzen kül­te­rü­le­té­ről össze­sen 23 fa­ke­resz­tet tá­vo­lí­tott el a rend­őr­ség ja­nuár kö­ze­pén. A mig­rán­sok által el­kö­ve­tett gyil­kos­sá­gok ál­do­za­ta­ira em­lé­kez­tető ke­resz­tek most egy másik vá­ros­ban is fel­tűn­tek.
  • Szerző: WM

Mint arról a Ripost is beszámolt, bautzeni járókelők januárban 11 darab, egyenként 170 centiméter magasságú fakeresztre bukkantak, melyeken a migránsok által elkövetett bűncselekmények halálos áldozatainak neve volt feltüntetve. A kereszteket elszállították, de néhány óra múlva újabb 12 műemléket helyeztek ki ismeretlenek. A helyi rendőrség nem tudta kideríteni, hogy kik állíthatnak a háttérben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A történetnek pedig nincs vége. A hétvégén 10 újabb kereszt tűnt fel, ezúttal a Bautzentől néhány kilométerre található Görlitzben. A hatóságok már korábban közölték, hogy véleménynyilvánításnak tekintik az ügyet, és legfeljebb rendzavarás miatt nyomozhatnak. Bautzen baloldali képviselői szerint azonban ez uszítás. Roland Fleischer a szociáldemokraták egyik képviselője reméli, hogy mihamarabb sikerült elfogni az elkövetőket, és fény derül a tettük indítékára. A politikus azt sejti, hogy egy szélsőjobboldali mozgalom aktivistái állhatnak az akció mögött, mivel a szervezet egyik közösségi oldalán több kép is feltűnt a keresztekről.