SZTÁRDZSÚSZ

Meg­han után Harry her­ceg is el­kö­vette ugyan­azt a sú­lyos hibát

A 34 éves her­ceg úgy tűnik, mintha bort inna és vizet pré­di­kálna, a kör­nye­zet­vé­dők pedig nem men­nek el tet­tei mel­lett szó nél­kül.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg könnyen kivívhatja a környezetvédők haragját, mert Londonból helikopterrel utazott Birminghambe, mindössze két nappal azelőtt, hogy a klímaváltozásról tartott volna előadást a fiataloknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sussex hercege szerdán a Wembley-ben dicsérte meg a fiatalságot a klímaváltozás elleni harcban vállalt szerepéért és arra kérte az embereket, hogy fejezzék be a környezet károsítását. Azt mondta azért kell annyira vigyázni környezetünkre, mert

minden egyes fűszál, a nap minden egyes sugara létfontosságú a túlélésünkhöz.

Két nappal előtte viszont az igencsak környezetkárosító és drága helikoptert vette igénybe arra, hogy Londonból Birminghambe jusson. A helikopteres utazás 6000 fontba (több mint 2 millió forintba) került, míg az első osztályú vonatjegy csak 34 fontba (12 500 forintba) került volna.

Kutatások korábban már kimutatták, hogy vonattal utazni 90 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást eredményez a helikopteres közlekedéshez képest.

Ugyanezt a hibát korábban Harry herceg felesége, Meghan Markle is elkövette, amikor New York-i babavárójára magángéppel utazott. A környezetvédők pedig azt sem hagyták szó nélkül - emlékeztetett a Daily Mail.