KÜLFÖLD

Kém­játszma. Kor­mányt buk­ta­tott a tit­kos­szol­gá­lat

Egyre több jel utal arra, hogy a BVT, azaz az oszt­rák tit­kos­szol­gá­lat áll­hat annak a vi­de­ó­nak a ki­szi­vá­rog­ta­tása mö­gött, amibe előbb Heinz-Ch­ris­tian St­ra­che, ké­sőbb pedig Se­bas­tian Kurz és kor­má­nya is be­le­bu­kott - írja a 888.hu.
  • Szerző: ripost

Ismert, hogy egy lejárató videó miatt bukott meg az osztrák kormány. A videót nem sokkal az EP-választások előtt tették közzé, emiatt előbb Heinz-Christian Strache kényszerült lemondásra, majd az FPÖ-s minisztereket rúgták ki a kormányból, végül egy bizalmatlansági indítvány után Sebastian Kurz és az egész osztrák kormány megbukott.

Az OE24 cikke szerint

könnyen lehet, hogy az osztrák titkosszolgálat áll a videó mögött.

Lehet, hogy Strache -t az osztrák titkosszolgálat buktatta meg
Lehet, hogy Strache -t az osztrák titkosszolgálat buktatta meg

A lap szerint belföldi munkáról van szó: a többórás anyagban több osztrák közéleti személy is feltűnik, akik a készítésben vettek részt, ráadásul az osztrák csapat (köztük az „álorosz” nővel, aki átverte Strachét) együtt repült Ibizára több titkosszolgálati személlyel.

Egy interjúban a frissen megbuktatott belügyminiszter, Herbert Kickl is arról beszélt, hogy szerinte az osztrák titkosszolgálat, azaz a BVT állhat a videó mögött.

Amennyiben ezek az értesülések igaznak bizonyulnak, akkor az azt jelenti, hogy

az előző szocialista vezetésű kormánykoalíció politikai célokra használta fel a titkosszolgálatot.

Ez nagyobb botrányt okozhat, mint maga a videó, amibe a teljes kormány belebukott.

Eközben a címlapon