RIPOSTER

Kemény faggyal köszönt minket az újév

Az év utolsó napjain megmutatja fagyos arcát a tél. Szilveszter éjszakáján mínusz hat fok körül alakul a hőmérséklet, és mínuszokkal indul majd az újév is.
  • Szerző: MF

Idén is elmaradt a fehér karácsony, és egész kellemes, már-már kora tavaszias időben volt részük az ünnep alatt. Az elkövetező napokban sem lesz ez másként, azonban szilveszter éjszakáján beköszönt az igazi zimankó, ami az újév első napján is folytatódik.

A ködös, párás idő folytatódik az ünnep után egy nappal is, de kevésbé kellemes időben lesz részünk. Vasárnap a hőmérséklet csúcsértéke plusz három fok körül alakul, de a meteorológusok szerint akár mínusz 2 fok is lehet. A frontérzékenyeknél jelentkezhet migrén, de ebben a nyirkos időben a cseppfertőzéssel elkapható betegségek is könnyebben terjednek, ezért érdemes odafigyelni immunrendszerünkre is!

A két ünnep közötti időjárás is hasonlóan alakul. Kevés napsütésre, de párára és ködre kell számítani. A nappali hőmérséklet plusz 4 és mínusz két fok között alakul. 

December 30-án már érezhető lesz a hidegebb idő, ugyanis akkor csak 0 fokig kúszik el a hőmérő higanyszála. Ugyan hideg lesz az utolsó előtti napon, de legalább lesz részünk egy kis napsütésben.

Az év utolsó napján érkezik meg igazán a tél, bár ekkor sem kell csapadékkal számolni. Szilveszter éjszakáján a hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, és az újév első napján is zimankóban lesz részünk. Január elsején ugyan lesz némi napsütés, de a hőmérséklet mínusz 10 fok körül alakul.

És ezeket olvastad már?