POLITIK

Ke­mény be­szé­det mon­dott Szij­jártó az ENSZ-ben

Szij­jártó Péter New York­ban részt vett az ENSZ glo­bá­lis mig­rá­ciós cso­mag­já­ról foly­ta­tott kor­mány­közi tár­gya­lás újabb for­du­ló­ján. A kül­ügyi tárca ve­ze­tője fel­vá­zolta, miért nem jó a mig­rá­ció nem­zet­közi tá­mo­ga­tása, és me­lyek azok a ma­gyar ja­vas­la­tok, ame­lyek­kel gátat le­hetne szabni az il­le­gá­lis be­ván­dor­lás­nak.
  • Szerző: Ripost

A tárcavezető New Yorkban elmondta, Magyarország az ENSZ migrációs csomagját soha nem fogja elfogadni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
2015-ben 4000 ezer migráns vonult keresztül az országon, akik megsértették hazánk viselkedési szabályait

– emlékeztetett Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy vonulásuk során fő útvonalakat torlaszoltak el az országban.

A világszervezetben most tartják a harmadik kormányközi tárgyalási fordulót a kérdésben, és az ENSZ bürokratái, valamint a bevándorláspárti tagállamai továbbra is nyomás alatt tartják a szövegezés folyamatát, és Szijjártó szerint "egészen nonszensz rendelkezéseket" akarnak beleerőltetni a csomagba.

A jelenlegi tervezet rosszabb minden eddiginél, és minden eddiginél több veszéllyel fenyeget a magyar emberek biztonsága számára

- vélekedett. Hozzáfűzte: ezért ezt a harcot decemberig nagyon keményen kell vívni, nehogy ebben a formában fogadják el a csomagot.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy Magyarország aggódik azon alapelv miatt, ami megjelenik az ENSZ migrációs csomagjának szövegében. Kijelentette, nem adhatunk elsőbbséget a migránsok megkérdőjelezhető jogainak az alapvető emberi jogokkal szemben.

A migráció nem alapvető emberi jog

– hangsúlyozta.

Eközben a címlapon

Az alapvető jog a biztonságos élethez való jog. Az emberek azon alapvető joga, hogy otthon biztonságban élhessenek, nem helyezhető a migráció megkérdőjelezhető joga elé.

A külügyminiszter kijelentette, Magyarország vissza fog utasítani minden olyan dokumentumot, ami a magyar nép jogát kérdőjelezi meg. Azt a jogot, hogy a magyar emberek biztonságosan élhessenek a saját országukban. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, csak a magyaroknak van ahhoz joga, hogy eldöntsék, kivel akarnak együtt élni az országukban.