OLDALVONAL

Ked­ven­ce­ink es­küd­tek fel a ma­gyar vá­lo­ga­tottra

A Vi­deo­ton két já­té­kosa is ma­gyar ál­lam­pol­gár lett, kö­zü­lük Paulo Vi­ní­cius akár már Por­tu­gá­li­á­ban is bi­zo­nyít­hat.
  • Szerző: szz

Ami ritkán esik meg a fociválogatottaknál: két új embert is igazolt a magyar nemzeti együttes. Bernd Storck együttese a Videoton középhátvédjével, Paulo Viníciussal és irányítójával, Asmir Suljiccsal erősített. A brazil és a bosnyák focista pénteken tette le hivatalosan az állampolgári esküt.

Suljic és Vinícius már magyar zászlóval pózolnak (Fotó: vidi.hu)
Suljic és Vinícius már magyar zászlóval pózolnak (Fotó: vidi.hu)
EZT OLVASTAD MÁR?

Információnk szerint a játékosok honosításának Bernd Storck is örült, a szövetségi kapitány NB I-es meccseken szemelte ki a focistákat, s jelezte, adott esetben szükség lehet rájuk a válogatottnál. Mindezt erősíti, hogy Vinícius már hétfőn csatlakozik a kerethez, s minden bizonnyal elutazik Portugáliába, a március 25-i világbajnoki selejtezőre.

Vinícius arról beszélt, sordöntő számára ez a lépés.

Életem meghatározó eseményei fűződnek Magyarországhoz. Itt ismerkedtem meg a feleségemmel, itt született meg, és itt is nevelkedik a két gyermekem

– mondta a Videoton hivatalos honlapjának a védő, aki családjával vett részt a fehérvári ceremónián.

Vele ellentétben Suljic csak jövőre csatlakozhat a nemzeti csapathoz, mivel a szabályok szerint a honosított játékosoknak öt évet kell életvitelszerűen élniük az adott országban.

Tisztában vagyok vele, hogy hétről hétre kimagasló szinten kell szerepelnem a Vidiben, hogy felhívjam magamra Bernd Storck figyelmét

– fogalmazott Suljic, aki 3013-ban érkezett Magyarországra, az Újpest csapatába.

Eközben a címlapon
Leandro (balra) 15 alkalommal szerepelt a magyar csapatban (Fotó: MTI Fotó)
Leandro (balra) 15 alkalommal szerepelt a magyar csapatban (Fotó: MTI Fotó)

Vinícius és Suljic előtt egyetlen olyan válogatott volt, aki magyar felmenők nélkül ölthette magára a címeres mezt, ő a jelenleg a Ferencvárost erősítő, eredetileg brazil Leandro.

Miriuta a szurkolók kedvence volt (Fotó: MTI Fotó)
Miriuta a szurkolók kedvence volt (Fotó: MTI Fotó)

Olyanok is akadtak, akik magyar felmenők révén kaptak állampolgárságot, így például az erdélyi Miriuta Vasile, a szerb Nikolics Nemanja és Bosnjak Predrag, vagy a német Radoki János.