LELKIZŐ

Tíz éve hunyt el vá­rat­la­nul Ka­szás At­tila!

A szín­mű­vész egy elő­adása előtt lett rosszul, na­pok­kal ké­sőbb pedig agy­vér­zés kö­vet­kez­té­ben el­hunyt.

Kereken egy évtizeddel ezelőtt, 2007. március 23-án hunyt el Kaszás Attila, Jászai Mari-díjas színművész. Halála mind a rajongókat, mind pedig a hozzátartozókat mélyen megrendítette, főként, hogy a tragédiának semmi előjele nem volt.

Kaszás 2007. március 19-én, a Tizenkét dühös ember című darab kezdete előtt hirtelen összeesett, napokkal később agyvérzés következtében elhunyt. Várandós feleségét és kisfiát hagyta itt: Jancsi fia 2005-ben született – egy korábbi interjúban Stohl András elmondta, Kaszás életében a fia volt a legnagyobb kincs.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lánya, Luca, aki kilenc hónappal a színművész halála után, 2007 decemberében jött világra, az édesapját már csak megsárgult felvételekről ismerheti. A színész nemzeti színházi öltözője, amelyen Stohl Andrással osztozott, évekig érintetlen maradt, Stohl azt sem engedte, hogy az ajtón levő névtáblát eltávolítsák onnan.

Egykori feleségével, Eszenyi Enikővel tizennyolc évig voltak házasok – ő a napokban megható videóval emlékezett volt férjére, akivel a válás ellenére is szeretetteljes, baráti kapcsolatot ápoltak.