OLDALVONAL

Újabb bal­héba ke­ve­re­dett a Real Mad­rid bot­rány­hőse

Több hibát is el­kö­ve­tett a fran­cia szu­per­sztár, emi­att kel­lett bűn­hőd­nie. De most leg­alább nem a honfi­tár­sát zsa­rolta szex­vi­de­ó­val.
  • Szerző: HBK

A Sun című brit újság írt arról, hogy megbüntették a Real Madrid sztárfocistáját, Karim Benzemát, mert tavaly év végén egy veszélyeztetett állatfaj egyik példányát szorongatta a kezében.

Foghatja a fejét Benzema, megint nagy butaságot csinált
Foghatja a fejét Benzema, megint nagy butaságot csinált

Benzema 2016-ban Martinique szigetén pihente ki a szezon fáradalmait, amely jogi értelemben Franciaországhoz tartozik. A támadó december 26-án tett ki egy képet a Twitter-oldalára, amin az látszik, hogy egy zöld leguánt a fejénél és a farkánál fogva tart a levegőbe.

Ezzel pedig nagy hibát követett el, a szigeten található Természeti Park a kép miatt ugyanis beperelte a csatárt. A leguán ugyanis veszélyeztetett fajnak számít, így nem szabad őket megfogni.

Rövid időn belül másodszor gyűlt meg a baja a bírósággal Benzemának, akiről 2015-ben kiderült, hogy részt vett Mathieu Valbuena zsarolásában. Utóbbi már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet 150 ezer eurót (46, 2 millió forint), nyilvánosságra hozza azt.

Benzemát őrizetbe is vették,később elismerte, hogy közvetítőként valóban benne volt az ügyben. A botrány miatt nem játszhatott a francia válogatottban a tavalyi Európa-bajnokságon.