HARCÉL

Karácsonynak gőze sincs arról, mit csinál a saját stábja

Karácsony Gergely meglepő magyarázkodásba kezdett, miután kiderült, hogy a kampánycsapata hamis telefonokkal kampányolt mellette az ellenzéki roncsderbin.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A hívások azt sugallták, hogy Gyurcsány Ferenc mégis őt támogatja az előválasztáson. Karácsony azt állítja, hogy nem tudott arról, hogy mit csinálnak a saját aktivistái. Ez persze megint a teljes alkalmatlanságát bizonyítja. Hogyan fordulhat elő, hogy Karácsony azt sem tudja, mit csinálnak az emberei?

„Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben” – így reagált Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt. Karácsony kampánystábja ugyanis automata hívásokban azzal kampányolt, hogy Gyurcsány valójában őt támogatja.

„Én erről nem tudtam, egyelőre nem tudom kinyomozni, hogy ez az én kampányom vadhajtása volt, vagy tőlünk teljesen függetlenül történt” – folytatta a hárítást a politikus, hozzátéve, hogy senkit nem kért erre a feladatra és ilyen utasítást senkinek nem adott. Végül a politikus elnézést kért azoktól, akikben „ez adott esetben félreértést szült.”

Az Origó kérdésekkel fordult Karácsonyhoz, és pártjához, a Párbeszédhez. De egyelőre nem kaptak választ arra: hogyan fordulhatott elő, hogy főpolgármester-jelöltként nem tudott az automata telefonhívásokról. Megkérdezték azt is, hogy utánajárt-e a történteknek, és lett-e valamiféle következménye a dolognak, és, ha igen, mi. Válasz erre sem érkezett. 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?