kulcsár edina
Még nem tudod, mit süss? Vagy szeretnél valami újat kipróbálni? Mutatjuk a legjobbakat!
A karácsonyhoz elengedhetetlen a bejgli és a mézeskalács. De milyen desszert kerüljön még az asztalra? Ha szeretnél valami újjal előrukkolni, amit az egész család imádni, akkor most kedvedre válogathatsz, mert isteni finomságokat mutatunk.
8 receptet gyűjtöttünk össze. Mutatjuk is, milyen gyönyörűek:
Egytől-egyig óriási népszerűségnek örvend mindegyik desszert a neten, és biztos lehetsz benne, hogy nem véletlenül... A csokoládés édességen keresztül a pohárkrémig és a gyümölcsös tortáig találhatsz köztük hozzád illőt. Ezúttal még keresgélned sem kell a linkek között: egyszerűen görgesd végig a kínálatot, és bízz a megérzéseidben! Jó válogatást, örömteli sütést és csodás étvágyat kívánunk hozzájuk!
Ez a sütemény krémes, édes, igazán karácsonyi hangulatú. Bár a leírás hosszúnak tűnhet, valójában gyorsan kész van, és egyáltalán nem bonyolult. Az biztos, hogy mindenki imádni fogja a családból.
A tésztához
A krémhez
A bevonathoz
A tésztát:
A krémet:
Miután végeztél az előkészületekkel, a tésztát kend meg a krém kakaó nélküli részével. Óvatosan tekerd fel, majd a tekercset kend meg kívül a kakaós krémmel. Az olvasztott csokoládémázt rá is csorgathatod a sütire, de ha igazán látványosat szeretnél, akkor kövesd ezt az útmutatót:
Látványos és könnyen elkészíthető, édes, könnyű finomság. Elkészíteni szinte gyerekjáték, könnyen is tudod kiporciózni, és tökéletes vendégváró. A krémhez a hozzávalók egy részét egyszerűen egy 2,5 decis csészében kell majd kimérned, így még csak bíbelődnöd sem kell túl sokat.
A tésztához:
A trüffelhez:
A habhoz:
A tésztát:
A trüffelt:
A habot:
A tészta darabokat, a trüffelt és a habot rétegezd egymásra átlátszó pohárban, tetejét habbal és díszítsd, tálalásig pedig tartsd hűtőben.
Ez a torta egyszerűen káprázatos! Annyira gyönyörű, hogy csakis azért lesz szíved szeletekre vágni, mert az íze még a külsejénél is fenségesebb. Csokoládé, tejszín és karamell mesteri hármasa, mindenki imádni fogja!
A tésztához
A töltelékhez
A bevonathoz
Egy kiadós vacsora után méltó, édes, pikáns, de mégsem tömény befejezést ad ez a desszert. Méricskélned sem kell hozzá: vegyél elő egy 2,5 decis csészét, és abban adagold a hozzávalókat. Rostokban és ízekben gazdag, mutatós desszert.
Különösen finom, ha még melegen fogyasztjátok, hozzá pedig 1-1 gombóc vanília vagy madártej ízesítésű fagylaltot tálalsz.
Édes, de mégsem tömény ez a hófehér, gyümölcsökkel és lágy krémmel készített csodasüti. Már a látványa is annyira pazar, hogy igazi dísze lehet a terített asztalnak, és megkoronázása az ünnepi menünek.
A tésztához
A töltelékhez
A krémhez
A tésztát
A tölteléket
A krémet
A tésztát vágd 3 részre, majd kend meg a rétegeket a krémmel és a töltelékkel. A torta tetejére is kerüljön mindkét rétegből, az utolsó réteg krémet különösen szépen helyezheted fel, ha egy zacskóba töltöd és annak levágott csücskén keresztül nyomod rá, elegánsra formázva a süteményre. Bogyós gyümölcsökkel teheted még teljesebbé a torta díszítését.
Ötletes és isteni megoldás, melyhez remekül felhasználhatod a már elkészített vagy ajándékba kapott mézeskalácsok egy részét. A csokoládés krém, az üde gyümölcsök és a likőr egy látványos és nagyon finom desszertet hoz az asztalodra.
Egy ízekben gazdag vacsora egészen különleges befejezése ez a desszert. Nincs rajta gyönyörű hab, nem rejlik benne rétegelt krém - viszont az egészséges gyümölcsöt varázsolhatod könnyű, mégis édes és ízletes finomsággá. Az elkészítéssel pedig percek alatt megvagy.
Igazi mennyország a csokoládé kedvelőinek. Az édes, kakaós és krémes sütemény szinte szétolvad a szádban. Ha még jobban halmozni szeretnéd az élvezeteket, akkor vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is tálalhatod.
A tésztához:
A krémhez: