BOZÓT

Ka­rá­csony újabb 200 mil­liót költ par­ko­lóó­rákra

Foly­ta­tó­dik Zug­ló­ban a par­ko­lási öve­ze­tek bő­ví­tése, és ennek ke­re­té­ben több mint 157 mil­lió fo­rin­tért sze­rez­né­nek be par­ko­lóó­rá­kat - mindez a csü­tör­töki tes­tü­leti ülés na­pi­rendi pont­jai kö­zött sze­re­pel. Ha a kép­vi­se­lők el­fo­gad­ják a szo­ci­a­lista ja­vas­la­tot, akkor az a ke­rü­let­nek újabb közel 200 mil­liós ki­adást je­len­tene.
  • Szerző: RIPOST

Csütörtökön folytatódhat a fizetős parkolási övezetek kialakítása Zuglóban 76 újabb parkolóóra beszerzésével – mindez a képviselő-testületi ülés előtt kiküldött napirendi pontok között szerepel, írja az Origó. 

Ha a képviselők többsége igent mond a szocialista Hajdu Flórián előterjesztésére, akkor az több mint 157 millió forintba fog kerülni az önkormányzatnak. Azonban nem ennyi a végösszeg, mivel egy parkolóóra üzemeltetése évente 480 ezer forintba kerülne. 76 parkolóórára számolva pedig ez több mint 36 millió forintot jelent. Összességben tehát több mint 193 millióba kerülne a parkolási rendszer bővítése a kerületnek.

A beterjesztett dokumentumokból kiderült az is, hogy erre a beszerzése is csak egyetlen ajánlattevő volt. Nem meglepő módon ez a C-WARE Kft. volt, aki a korábbi mutyigyanús tendereket is megnyerte.

Megalakulhat a vizsgálóbizottság

A csütörtöki testületi ülésen nemcsak a parkolási rendszer további kiépítéséről dönthetnek a képviselők, hanem megalakulhat az a vizsgálóbizottság, amely szemügyre veszi a Karácsony Gergely polgármester jegyezte és az MSZP által erőltetett, milliárdos veszteséget termelő parkolási szerződéseket. 

A kerület kormánypárti képviselői elkötelezettek amellett, hogy hosszabb távon a lehető legnagyobb mértékben tehermentesítsék a zuglói lakosokat a parkolási költségek alól. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője múlt héten beszélt arról, hogy töröljék el a parkolási díjakat a városrészben , amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy új, alkalmas polgármester nem rendezi a helyzetet.

Óriási mutyira készültek Karácsonyék

Eközben a címlapon

A Közlekedési Döntőbizottság idén február végén a végzéssel szüntetett meg egy jogorvoslati eljárást, amelyet Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatával szemben indított nem sokkal korábban. Kiderült ugyanis, hogy a Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat a botrányos és az egész sajtót bejárt előzmények után igyekezett  egy újabb 412 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, amely ugyanúgy parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére, üzemeltetésére irányult, mint a korábbi alkalommal.