MAMAKLUB

Idén ka­rá­csony­kor ne ess vissza a régi nagy hi­bába!

Már most ag­gódsz a vár­ható fe­szült­ség és csa­ládi ve­sze­ke­dés miatt? Meg­mu­tat­juk, mit tesz­nek az iga­zán bol­dog em­be­rek azért, hogy a leg­sű­rűbb idő­sza­kok­ban is jól érez­zék ma­gu­kat. Csa­kis raj­tad múlik, hogy mi­lyen lesz az ünnep!

Optimisták

Az optimizmus tanulható, még akkor is, ha nem vagy természettől fogva vidám alkat. Néha tudatosan törekedni kell rá, hogy meglásd a dolgok jó oldalát – ha például sok a takarítani való, akkor ez azt jelenti, hogy van egy kényelmes otthonod, és megengedheted magadnak, hogy sok tárgyad legyen.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Betartják a fontossági sorrendet

A boldog emberek képesek a sorrendben első helyre tenni az egészséget, örömet, a szeretetet, és a szenvedélyüket, és lemondani azokról a dolgokról, amelyek nem szolgálják őket. Simán hátrébb sorolják például a házimunkát, ha aznap még nem jutottak el sportolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindig tudnak mihez nyúlni

Pontosan tudják, mi képes gyorsan feldobni őket, és nem is félnek alkalmazni ezeket: legyen ez akár egy időpont a kozmetikusnál, akár egy finom kávé. Minden nap jut hely a naptárukban ezeknek az apró örömöknek.

Magukat teszik az első helyre

Az önzés egyáltalán nem rossz tulajdonság, sőt, nagyon egészséges – másnak ugyanis csak az tud adni, aki magára is gondot visel. Épp ezért minden nap érdemes kiszakítani pár percet a napból, ami csak a tiéd, és ami a további fejlődésedet szolgálja.

Fotó: 123RF
Ügyesen keresik a szépet és a jót

A boldog emberek szándékosan arra törekszenek, hogy megkeressék a szépet és a jót, ami körülveszi őket. Akár a megszokott útvonalukon is képesek minden nap felfedezni valami újat, ami örömmel tölti el őket.

Semmit nem vesznek a szívükre

Ha mások rosszat mondanak róluk, tudják, hogy ez nem őket minősíti. Ha valami feldühíti őket, nem szégyellnek dühösek lenni, de tudják, hogy tegyék ezt le, és hogyan kerüljenek vissza az alapvetően optimista lelkiállapotukba, és hogyan hozzák ki a legjobbat a helyzetből.

Eközben a címlapon

Megnézik, mi a legrosszabb, ami történhet

Elsőre ez negatívnak tűnhet, de néha nem árt szembesülni azzal, hogy mi a legrosszabb lehetőség – épp azért, hogy ne félelemből hozzunk döntéseket. Ha végiggondolod a legrosszabb lehetőséget, sokszor rájöhetsz, hogy nincs is mitől félned.

Kedvesek

A kedvesség előbb-utóbb visszatér hozzád, és a boldog emberek tudják ezt. Épp ezért nem szégyellnek kedvesen bánni emberrel-állattal, aki az útjukba kerül. Már csak azért is megéri, mert az ő kedvük is javul ettől – ráadásul mások életébe is fényt hoznak.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Óvják az energiájukat

Épp ezért nem hagyják, hogy negatív emberek lehúzzák őket. Az energiavámpír kapcsolatokat inkább kitessékelik az életükből, és az olvasnivalójukat is alaposan megválogatják.

Nem félnek megélni az érzéseiket

Bár alapvetően optimisták, ha sírni kell, akkor nem szégyellnek sírni. Tudják, milyen tisztító ereje van egy jó sírásnak, és hogy nem kell elnyomni a negatív érzelmeket. Hagyják, hogy az élet hasson rájuk, és mindent a maga teljességében éljenek meg.

Néha leszakadnak a médiáról

Néha nem árt kicsit a közösségi média nélkül létezni, és nem zavartatni magadat attól, hogy mások élete látszólag tökéletes. Az erőszakról, tragédiákról szóló hírekből is ki kell néha szakadni, és valami olyat választani, ami javítja, nem pedig rontja a hangulatodat.