NÍNÓ

Káp­ta­lan­fai vér­fürdő: ezért szö­kött haza a ma­gyar lány Auszt­ri­á­ból

Ki­tört ablak és vér­nyo­mok a hóban - ez árul­ko­dik arról, mi tör­tént a káp­ta­lan­fai csa­ládi ház­ban, ahol ki­len­cen lak­tak. A 22 éves lány 57 esz­ten­dős ko­pasz, ki­gyúrt oszt­rák élet­társa ki akarta ir­tani sze­relme egész csa­lád­ját, mert nem tudta el­vi­selni. hogy a lány el­hagyta. Az 52 éves édes­apa csa­ládja vé­del­mére kelt. Ő kapta az első go­lyót.
  • Szerző: Ripost

Csütörtök este 9 óra körül jelent meg a káptalanfai háznál Johann M. A Bécsben élő 57 éves osztrák férfi egy ideig együtt élt a 22 éves Szabinával, aki dolgozni ment ki Ausztriába. Szabina azonban úgy döntött, megszakítja a kapcsolatot az édesapjánál idősebb, agresszív férfival, és hazajön a családjához. Az osztrák azonban nem törődött ebbe bele.

Fotó: Keller Mátyás

„Én soha nem találkoztam Volfival, így emlegettük a családban” – árulta el a -nak az a testvér, aki pénteken délben ment intézkedni a családi házhoz. Ő maga nem itt, de a közelben lakik. – „Szabina mesélt róla, tudom, hogy egy kopasz, nagydarab, erős férfi, aki bécsi származású, egy ideje együtt voltak.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hogy mit mondott még Szabina testvére, kiderül a szombati Ripost napilapból!

Fotó: Keller Mátyás

A rendőrség, az osztrák sajtó és a helybéliek tájékoztatása szerint Johann M. számonkérte Szabinát, amiért elhagyta őt, és magával akarta vinni, családja azonban védte a lányt. A férfi készülhetett a bosszúra, mert nem csak fegyver volt nála, hanem házilag készített Molotov-koktél is, először ezt vette elő, és felgyújtotta vele a házat. A tűzben megsérült egy hatéves kislány. A családfő a lánya védelmére kelt, ő kapta az első golyót.

Ezután elszabadult a pokol - a részletek a szombati Ripost napilapban!

Eközben a címlapon
Fotó: Keller Mátyás

„A támadás következtében a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyos, míg a nő és 3 éves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett” – mondta el a -nak Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – „A keletkezett tűzben egy másik, 6 éves lánytestvér sérüléseit a helyszínen ellátták a mentőszolgálat munkatársai. Büntetőeljárás indult több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt, kollégáim jelenleg is azon dolgoznak, hogy tisztázzák a történteket.”

Fotó: Keller Mátyás

Információink szerint az édesapa, O. Sándor a polgármesteri hivatalban dolgozott, a helyiek jól ismerték és becsülték.

„Itt mindenki ismeri a családot, borzasztó ez a tragédia” – mondta a -nak Csordás Gáspár polgármester. – „Igyekszem segíteni nekik ebben a tragikus helyzetben. Elhoztam a hozzátartozókat a veszprémi kórházba, innen megyünk Győrbe, ahol a 3 éves kislányt ápolják. Nagyon aggódunk a sérültekért.”

Fotó: Keller Mátyás

Hogy Szabina miért indult haza Ausztriából, kiderül a szombati Ripost napilapból!