TÜZELŐÁLLÁS

Meg­lepő be­je­len­tés Kapás Bo­gi­tól, nagy do­básra ké­szül az úszó­sztár

A szép­sé­ges spor­toló akár négy szám­ban is rajt­hoz áll­hat a to­kiói olim­pián.
  • Szerző: HBK

Nem tartja kizártnak Kapás Boglárka, hogy a 2020-as ötkarikás játékokon négy úszószámban is rajthoz álljon. Az UTE versenyzője korábban már utalt arra, hogy a tokiói lehet pályafutása utolsó olimpiája.

Kapás Bogi akár négy számban is indulhat a tokiói olimpián
Kapás Bogi akár négy számban is indulhat a tokiói olimpián
Fotó: Szabolcs László

A 25 éves úszó a múlt heti Európa-bajnokságon 200 méter pillangón tudott aranyérmet szerezni. Ugyanakkor címvédőként csak ötödik lett 800 gyorson, saját bevallása szerint emiatt lelkileg mélypontra került Glasgowban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kapás ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, egyelőre pihentetik a gyorsúszást. Most úgy áll rajthoz ezeknél a számoknál, hogy „nem igazán” akarja leúszni. Ennek ellenére bízik abban, hogy a 2020-as tokiói olimpiára „visszajön ez az akarat meg ez a tűz, ami a gyorsra vonatkozik.” Lehet, hogy négy számban is rajthoz áll, ez majd kiderül – tette hozzá a szépséges úszó.

Boglárka sportpszichológiát tanul az ELTE-n, visszavonulása után sportpszichológusként akar dolgozni a mindig mosolygós sportoló. Korábban azt is kifejtette, az aktív versenyzéssel már a tokiói olimpia után felhagyhat.