HŰHA

Igazi zseni: Meg­őrül a mű­vész­vi­lág a ma­gyar szí­nész kisfi­áért

Pisti ontja ma­gá­ból a raj­zo­kat és fest­mé­nye­ket, és már Kí­ná­ban is felfi­gyel­tek ígé­re­tes te­het­sé­gére.
  • Szerző: Buster

Kálloy Molnár Péter 11 éves fia már nem ismeretlen a képzőművészek körében, hiszen egy éve rendezte meg első önálló kiállítását rajzaiból és festményeiből. Istvánt akkor Leonardo da Vincihez hasonlították, ami gyakorlatilag szárnyakat adott neki. Édesapja büszkén mesélt a -nak a kisfia előtt álló lehetőségekről.

Eleni Korani, ismert magyar műkereskedő is felfigyelt Kálloy fiának tehetségére
Eleni Korani, ismert magyar műkereskedő is felfigyelt Kálloy fiának tehetségére

"Pisti rendületlenül rajzol, és sokat fejlődött az utóbbi egy évben is. Javában készül új kiállítására, amely a Homage Leonardo 12 nevet kapta, hiszen főleg da Vinci ihlette rajzokat és kisebb festményeket mutatnak majd be.

Időközben pedig meghívták Kínába, lakkfestészetet tanulni.

Ide szeptember körül utazik majd a tanárával, Patrick Taylorral. Kínában tervezünk egy kisebb kiállítást is Pisti műveiből, amivel aztán szeretnénk megjelenni más országokban is”

- kezdte a színész, aki elárulta, hogy kisfia nemcsak a festészetben, de a különleges tudományokban is jeleskedik.

"Pistit nem könnyű, vagyis nem is lehet a földön tartani, de ezt jó értelemben mondom.Ő akkor érzi jól magát, ha alkothat, vagy ha a csillagászattal, vagy a kvantumfizikával foglalkozhat. Mostanában ezek az irányok is érdeklik, miközben semmi olyasmivel nem foglalkozik, mint a korabeli gyerekek. Azért néhány dolgot erőltetünk nála, mint például a nyelvtanulás. Angolul már jobban beszél nálam és a spanyol nyelvvel is jól halad”

– árulta el a büszke apuka. A 11 éves István tehetségére felfigyelt hazánk legismertebb műkereskedője Eleni Korani is, aki tavaly a kissrác első kiállítás megnyitóján ezzel a mondattal zárta beszédét: Várlak a jövőben!

Eközben a címlapon
Nos, nem gondoltam volna, hogy ez a jövő ennyire közel van.

Relatív, hogy kit tartunk jó művésznek, de én szentül hiszem, hogy csak olyasvalakiből válhat a festészet meghatározó alakja, aki jól ismeri a rajzolás alapjait. Pisti nemcsak, hogy kiválóan rajzol, de sok felnőtt művészt messze leköröz"

- méltatta az ifjú tehetséget az Ernst Galéria társtulajdonosa, aki Gulácsy Lajoshoz hasonlítja Istvánt, mert úgy látja, hogy mindkét művész képei víziószerűek, és több van a vásznaikon, mint amennyi első pillantásra látszik. Eleni nagy becsben tartja azt a festményt, amit ajándékba kapott  a színész kisfiától.

"Amikor a kiállítását szerveztük, végignéztem az összes képét, és az volt a kedvencünk, amin egy angyal látható. Pisti ezt a képet nemrég nekem ajándékozta, és be is integráltuk az otthoni gyűjteményünkbe, ami valóban nagy szó.A fiam, Maxi kérte, hogy az ő szobájában kapjon helyet…”

- mesélte a görög származású műkereskedő.