KIAJOBB

Ma­gyar siker az Eu­rópa-li­gá­ban, a Vi­di­nek is ma­radt még egy esé­lye

Kádár Tamás már to­vább­ju­tott az egye­nes ki­esé­ses sza­kaszba, a fe­hér­vá­riak vi­szont nem éltek az első le­he­tő­sé­gük­kel.
  • Szerző: vav

Kádár Tamás a kijevi Dinamóval máris továbbjutott, a MOL Vidi FC-nek viszont nem sikerült kihasználnia erre az első esélyét a labdarúgó Európa-liga ötödik csoportfordulójában.

Juhász Rolandék 2-0-ra kikaptak a korábbi Arsenal- és Barcelona-sztár Alexander Hlebbel felálló fehérorosz BATE Boriszov vendégeként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Stopiráék (fehérben) nagyot küzdöttek a mínusz 10 fokos hidegben
Stopiráék (fehérben) nagyot küzdöttek a mínusz 10 fokos hidegben
Fotó: MTI

Az athéni után egy újabb idegenbeli győzelemmel  a Vidi már a folytatástól függetlenül bebiztosította volna a helyét a legjobb 32 között (tavaszig 15 éve, a Debreceni VSC 2003/04-es UEFA Kupa-menetelése óta egyetlen kupaszereplőnk sem jutott el). A magyarok mumusának számító BATE azonban elhalasztotta a döntést.

Az NB I címvédője számára ugyanakkor a görög PAOK kétszeri legyőzése miatt még a mostani vereség ellenére sincs minden veszve.

Marko Nikolics csapatának két hét múlva, a budapesti Groupama Arénában az angol Chelsea lesz a következő ellenfele. A londoniak már biztos csoportelsők, kérdés, mennyire veszik majd komolyan az utolsó kört. A fehérváriak biztosan!

Eközben a címlapon

Kádárék már csoportgyőztesek

Légiósaink közül Kádár Tamás csapata, az ukrán Dinamo Kijev 1-0-ra győzött a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató kazah Asztana otthonában, ezzel biztos csoportgyőztesként bejutott az egyenes kieséses szakaszba. Mindkét magyar válogatott játékos végig pályán volt.

A német RB Leipzig a kupában pihentetett Gulácsi Péter nélkül, de Willi Orbánnal 1-0-s vereséget szenvedett "testvércsapata", az osztrák Salzburg otthonában, így kiesésre áll.

Európa-liga, csoportkör

BATE Boriszov-MOL Vidi 2-0 (1-0)

Gól: Szignjevics (22.), Ivanics (85.)