INSIDER

A rend­őrökre tá­madó őri­zetbe vett el­len­zé­kiek java el­ítélt bű­nöző

Több, ko­ráb­ban el­ítélt ember is van a Bu­da­pest ut­cáin ran­da­lí­rozó ag­resszív és erő­sza­kos van­dá­lok kö­zött.
  • Szerző: Ripost

Összesen 22 tüntetőt vettek őrizetbe a fővárosi tüntetések után, köztük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, garázdaság, csoportos garázdaság, lopás és rongálás miatt elítélt ember is található - sorolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az őrizetbe vettek közül 11-en büntetett előéletűek.

A rendőrség a szerdai demonstráció után 13, a csütörtökit követően négy embert vett őrizetbe, a pénteki után egyet sem. A Központi Nyomozó Főügyészség a szerdai eseményeket követően további ötöt.

Összesen 57 embert állítottak elő:az első napon 35-öt, a másodikon 16-ot, míg legutóbb hatot. A szerdai tüntetést követően előállítottak közül ketten külföldiek: egy belga és egy német.

A 15 sérült rendőr közül kilencnek az első napon, ötnek a másodikon, egynek a harmadikon esett bántódása.

"Egyre nyilvánvalóbb, hogy bűnözi körök is részesei a bevándorláspárti Soros-hálózat által szervezett utcai zavargásoknak. A Budapest utcáin randalírozó agresszív és erőszakos vandálok között már több bűnözőt azonosított a rendőrség. Köztük drogost, autótolvajokat, lopás, garázdaság, rongálás miatt elítélteket" - közölte a Fidesz közleményében.