KÜLFÖLD

Kő­zá­port zú­dí­tott 2 rend­őrre vagy har­minc mig­ráns Fran­cia­or­szág­ban

A helyi rendőr szak­szer­ve­zet a Fa­ce­boo­kon is ki­állt a tár­saik vé­del­mé­ben és a "lá­za­dók hor­dá­já­val" szem­ben zéró to­le­ran­ciát kö­ve­telt. A többi már a po­li­ti­ku­sok­tól függ...
  • Szerző: SZM

A bevándorolók és a francia rendőrök csatáiból emlékezetes marad az az év elején történt eset, amikor Champigny-sur-Marne-ban, Párizs elővárosában a tömeg felborított egy rendőrkocsit és rátámadt egy egyenruhás rendőrnőre, akit a testén és a fején többször is megrúgtak még akkor is, amikor már a földre került.

A mostani eset csak néhány kilométerrel odébb, délnyugatra, az Orly repülőtérhez közeli Choisy-le-Roi településen történt. Szombaton este egy rendőrségi járőrre támadt vagy harminc bevándorló a közeli menekültszállóról. Hogy miért történ így, az nem derül ki az Actu17 cikkéből.

Mindenesetre súlyos, életveszélyes fenyegetések közepette olyan kőzáport zúdítottak rájuk, hogy a járőrnek muszáj volt védekeznie. Tömegoszlató gránátot, valamint gumilövedéket használtak.

A túlerő miatt azonban ketten súlyosan megsérültek, amikor agyba-főbe verték őket. Szerencséjükre jött a felmentő csapat és három hangadót sikerült letartóztatniuk. Közülük ketten 25 évesek, a harmadikuk mindössze 15.

A helyi rendőr szakszervezet a Facebookon is kiállt a társaik védelmében és a “lázadók hordájával” szemben zéró toleranciát követeltek.A többi már a politikusoktól függ...