KÜLFÖLD

Kőzáport zúdított 2 rendőrre vagy harminc migráns Franciaországban

A helyi rendőr szakszervezet a Facebookon is kiállt a társaik védelmében és a "lázadók hordájával" szemben zéró toleranciát követelt. A többi már a politikusoktól függ...
  • Szerző: SZM

A bevándorolók és a francia rendőrök csatáiból emlékezetes marad az az év elején történt eset, amikor Champigny-sur-Marne-ban, Párizs elővárosában a tömeg felborított egy rendőrkocsit és rátámadt egy egyenruhás rendőrnőre, akit a testén és a fején többször is megrúgtak még akkor is, amikor már a földre került.

A mostani eset csak néhány kilométerrel odébb, délnyugatra, az Orly repülőtérhez közeli Choisy-le-Roi településen történt. Szombaton este egy rendőrségi járőrre támadt vagy harminc bevándorló a közeli menekültszállóról. Hogy miért történ így, az nem derül ki az Actu17 cikkéből.

Mindenesetre súlyos, életveszélyes fenyegetések közepette olyan
kőzáport zúdítottak rájuk, hogy a járőrnek muszáj volt védekeznie. Tömegoszlató gránátot, valamint gumilövedéket használtak.

A túlerő miatt azonban ketten súlyosan megsérültek, amikor agyba-főbe verték őket. Szerencséjükre jött a felmentő csapat és három hangadót sikerült letartóztatniuk. Közülük ketten 25 évesek, a harmadikuk mindössze 15.

A helyi rendőr szakszervezet a Facebookon is kiállt a társaik védelmében és a “lázadók hordájával” szemben zéró toleranciát követeltek. A többi már a politikusoktól függ...

És ezeket olvastad már?