KÜLFÖLD

Ők hal­tak meg a pá­ri­zsi rob­ba­nás­ban

Három ha­lá­los ál­do­zata van annak a nagy erejű rob­ba­nás­nak, amely szom­bat reg­gel tör­tént - fel­te­he­tően gáz­szi­vár­gás miatt - egy pá­ri­zsi bel­vá­rosi pék­ség­ben.
  • Szerző: A.Z.

Ellentmondásos hírek láttak napvilágot a szombat reggel Párizsban bekövetkezett robbanás kapcsán. Korábban a párizsi főügyész azt mondta, hogy két tűzoltó halt meg a robbanásban. Órákkal később Josep Borrell spanyol külügyminiszter bejelentette, hogy egy spanyol állampolgár is meghalt. Ezzel háromra emelkedett a halottak száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mélységesen sajnálom a három ember halálát a Párizs központjában történt robbanásban. Köztük van egy spanyol állampolgár 

- fogalmazott Twitter-üzenetében Borrell.     

A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy a harmadik áldozat egy spanyol turista, egy nő, aki a férjével együtt volt Párizsban. A sérültek között is van egy spanyol állampolgár.

A legfrissebb hatósági összesítések szerint kilenc súlyos és 37 könnyebb sérültje van annak a robbanásnak, amelyről a is írt, és ami Párizs központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai földszinti pékségben történt, egy saroknyira a Folies-Bergere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett. A robbanás pillanatában már a helyszínen volt egy tűzoltócsapat, amelyet azért hívtak ki az ott lakók, mert gázszivárgást éreztek.