OLDALVONAL

Sú­lyos fer­tő­zést ka­pott a sztár­spor­toló, ver­seny­ről vit­ték a kór­házba

Jür­gen Mel­zer a bú­csú­ver­se­nyén lett rosszul, az oszt­rák te­ni­szező a szur­ko­ló­i­tól sem tu­dott el­bú­csúzni.
  • Szerző: HBK

Rosszullét miatt nem tudott kiállni búcsúversenyén a negyeddöntőre Jürgen Melzer a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.

Melzer súlyos gyomorfertőzés miatt került kórházba
Melzer súlyos gyomorfertőzés miatt került kórházba

A 37 éves játékos - aki valóságos nemzeti hősnek számít Ausztriában - hétfőn bravúrral legyőzte a világranglistán 404 hellyel előtte álló kanadai Milos Raonicot, és szerda este az ATP-rangsorban nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett volna az ellenfele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kétszeres (2009, 2010) bécsi bajnok azonban súlyos gyomorfertőzést kapott, ezért visszalépett a mérkőzéstől. A rendezők ettől függetlenül látványos ünnepséget szerveztek neki a centerpályán, hogy legalább méltóképpen elbúcsúzhasson a közönségtől, csakhogy Melzer annyira rosszul volt, hogy ezen sem tudott megjelenni, és kivizsgálásra kórházba szállították. A ceremóniát így valamikor a héten pótolják majd.

„Szörnyű, hogy így ért véget a pályafutása, de a délután folyamán egyre súlyosabb lett az állapota, és szóba sem jöhetett, hogy megjelenjen a csarnokban” – jelentette ki Herwig Straka tornaigazgató.

Melzer, aki a tavalyi, budapesti challenger-torna döntőjében éppen Fucsovics Mártont győzte le, az utóbbi egy évben könyöksérülés miatt már alig teniszezett, és a Stadthalléban 43. alkalommal sorra kerülő verseny előtt bejelentette, hogy – legalábbis egyesben – ezután befejezi pályafutását.

A szervezők szabadkártyával tisztelegtek „életműve” előtt, mivel a világranglista 426. helyezettjeként el sem indulhatott volna kedvenc tornáján.

Eközben a címlapon

A veterán teniszező három Grand Slam-trófeát gyűjtött párosban és vegyespárosban, emellett 2010-ben az év sportolójává választották hazájában, írja az MTI.