KIAJOBB

Lehet ennél rosszabb? Egyre kí­no­sabb, amit a sztár­edző művel

Nincs könnyű hely­zet­ben a Li­ver­pool, amely szer­dán este a Bayern Mün­chen ott­ho­ná­ban lép fel a Baj­no­kok Li­gája-nyol­cad­döntő vissza­vá­gó­ján.
  • Szerző: mv

Jürgen Klopp az egyik legnépszerűbb futballedzővé nőtte ki magát az elmúlt években, amit nem csak az eredményeinek köszönhet. A Liverpool trénerét az őszinte és szellemes nyilatkozatai miatt is szeretik, de mintha nem viselné jól a kudarcokat. Abszurd magyarázatai miatt elnevezték őt a Kifogások Mesterének.

Jürgen Klopp új becenvet kapott
Jürgen Klopp új becenvet kapott

Nincs könnyű helyzetben a Liverpool, amely ma este a Bayern München otthonában lép fel a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. Az angol csapat az első meccsen 0-0-ra végzett odahaza, vagyis nem tudott előnyt szerezni. A liverpooli tréner, Jürgen Klopp az odavágó után azt mondta, csapata többször nyomás alá helyezte a Bayernt, amely túl mélyen védekezett. A nemzetközi sajtó már meg sem lepődött Klopp indokán, ugyanis a tréner rendre abszurd magyarázatokkal szolgál a nyeretlen meccsek után.

Klopp 2015-ben vállalata el a Liverpool irányítását, és először az angliai időjárás miatt panaszkodott. Azt mondta, túl erős a szél, ezért sokkal egyszerűbben kell játszaniuk - a szél azóta is visszatérő probléma, Klopp rendszeresen hivatkozik rá.

Persze azóta bővült a paletta: a Kifogások Mestere a száraz talajra, a forró napsütésre, és a havazásra is panaszkodott már. Előfordult, hogy azt mondta, játékosai fáznak a januári hidegben, torokfájással kínlódnak, míg egy alkalommal a tévésekbe kötött bele, mondván, az adásidő miatt kevesebbet pihenhettek a félidőben. Három hete a West Ham százéves hagyománya okán pörölt. A londoniaknál buborékokat fújnak a meccs előtt, és Klopp szerint ezzel csúszóssá tették a játékteret.

Természetesen a győzelmek után nem szokott kötözködni a német szakember, aki ma Münchenben biztosan találna valamit egy esetleges kudarc után. A Bayern München-Liverpool meccset szerdán 21 órakor játsszák.