POLITIK

Ju­hász Péter ügyé­ben nyo­moz a rend­őr­ség

Sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek gya­núja miatt nyo­mo­zást ren­delt el az Együtt el­nöke, Ju­hász Péter ügyé­ben a rend­őr­ség - tudta meg a pes­tis­ra­cok.hu a Bu­da­pesti Rendőr-fő­ka­pi­tány­ság­tól.
  • Szerző: Ripost

A lap emlékeztetett, az Együtt elnökét egy hónapja Tényi István jelentette fel kényszerítés, súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanújával indított eljárást.  

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tényi István a lap által megismert feljelentésben azt hangsúlyozta, hogy a politikus nemcsak egykori élettársával volt erőszakos, de a nő jogi képviselőivel is, a nő új barátját is rendszeresen fenyegette, sőt, közvetetten gyerekeit is folyamatos lelki nyomás alatt tartotta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az iratok szerint a politikus többnyire zárt helyeken - a lakásában, kocsiban, sőt gyakran a gyerekei társaságában - szívott marihuánát. Emiatt akár kiskorú veszélyeztetése miatt is vádat emelhetnek ellene.  

A pestisracok.hu cikke szerint Juhász Péter korábban már elismerte, hogy dulakodott volt élettársával, de szerinte a nő támadt rá ittasan. Később mégis próbálta letagadni az egészet. A politikus ellen több a családon belüli erőszak ellen küzdő nőszervezet is fellépett.