TÜZELŐÁLLÁS

Saját magát rúgatta ki José Mourinho

Túl sok fron­ton csa­tá­zott az össze­fér­he­tet­len sztár­edző a Man­ches­ter Uni­ted­nél.
  • Szerző: vav

A Liverpool elleni sima vereség (1-3) után az angol bajnokságban csak hatodik, a BL-indulást érő helytől kilenc pontnyira lemaradt Manchester Utd. vezetői megelégelték José Mourinho viselt dolgait. Miként korábban Madridban és Londonban, itt is összerúgta a port sztárjátékosokkal és a klub más alkalmazottaival, hadakozott az újságírókkal, olykor a meccseken is balhézott.

Rossz szokásához híven túl sok fronton nyitott háborút?

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: AFP

1. Mourinho vs. Pogba

Több manchesteri sztárral is feszült volt a viszonya, leginkább a világbajnok Paul Pogbával. A 105 millió eurós rekordösszegért igazolt középpályással edzéseken is összeszólalkoztak, fegyelmezési szándékkal ki-kihagyta őt. A csapatkapitány-helyettesi tisztséget is megvonta a klasszistól, aki többször is nyíltan bírálta edzőjét és a csapat taktikáját.

Pogba és társai ellene játszottak?
Pogba és társai ellene játszottak?
Fotó: AFP

Az utóbbi hetekben már a téli távozásáról pletykáltak, kérdés, hogy az edzőváltással Pogba marad-e az Old Traffordon. Mindenesetre sokatmondó fotót posztolt - majd rövidesen törölt - Mourinho kirúgása után.

Utóbb azzal magyarázták a történteket, hogy ez egy előre beidőzített Adidas-reklám volt, és azért törölte, mert rájöttek, hogy a történtek fényében félreérthető lehet.

Eközben a címlapon

2. Mourinho vs. média

Mou mindig is szeretett hepciáskodni a sajtó képviselőivel. Önmagáról még a legnagyobb égések után is szuperlatívuszokban beszélt, a neki nem tetsző kérdésekre pedig szeszélyes kirohanásokkal válaszolt.

Fotó: AFP

Volt, hogy sértődötten kiviharzott a teremből, máskor filozófiai fejtegetésbe kezdett, megszégyenítve közben a kérdezőt, de gyakran szórta a sértéseket a televíziós szakértőkre is.

3. Mourinho vs. szurkolók

Az még hagyján, hogy a csapata mázlis torinói BL-sikere után tapló módjára mutogatott az őt régi sérelmeik és Inter-múltja miatt végig szidalmazó Juventus-szurkolóknak, de Mourinho a manchesteri szurkolókkal sem ápolt túl jó viszonyt.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

Ráadásul Angliában azt sem nézték jó szemmel, hogy többször is elvesztette a fejét a kispadnál.

Fotó: Twitter

Hol örömében, hol dühében viselkedett sportszerűtlenül.

Visszatérhet Milánóba
Könnyen lehet, hogy a Juventustól érkezett új igazgató, Giuseppe Marotta után a kispadon José Mourinhóval erősít az Internazionale. A Luciano Spalletti utódául kiszemelt portugál legutóbb a milánói csapattól távozott önként (a Real Madrid hívására). Két év alatt (2008-2010) két olasz bajnoki címet, egy-egy Olasz Kupát és Szuperkupát, zárásként pedig Bajnokok Ligája-trófeát nyert az Interrel.