HARCÉL

Jó­ko­rát ha­zu­dott az el­len­zéki sajtó

A bal­li­be­rá­lis el­len­zék szó­csöve azt ál­lí­totta, hogy az Eu­ró­pai Nép­párt­ban le­fo­koz­zák a fi­de­sze­se­ket és a Fi­desz eu­ró­pai par­la­menti kép­vi­se­lői nem tölt­het­nek be ve­zető po­zí­ciót az Eu­ró­pai Nép­párt frak­ci­ó­já­ban.
  • Szerző: ripost

A Népszava értesülését az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, González Pons cáfolta, aki határozottan kitalációnak nevezte a hírt - írja a PestiSrácok.hu.

Twitter bejegyzésében Pons így fogalmaz:

“Hamis a hír, hogy a fideszes képviselők nem teljes jogú tagjai az Európai Néppártnak. Bármilyen pozícióért harcba szállhatnak. A Fidesz tagsága nincs felfüggesztve a néppárti frakcióban, a felfüggesztés nem is létezik az alapszabályunkban”.

Szájer József, a Fidesz magyar delegációjának vezetője, európai parlementi képviselő is azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy a magyar kormánypártok aspirálnak is az egyik legfontosabb európai parlamenti bizottság elnöki posztra, de Szájer József azt is elárulta, hogy ő már nem indul a néppárti frakció alelnöki posztjáért.

A politikus ugyancsak emlékeztetett, hogy a néppárti frakció alapszabálya nem ismer felfüggesztett státuszú képviselőt, ez az alapszabályban nem is létezik, így teljes jogú tagként pedig bármilyen pozíció nyitva áll a fideszes képviselők előtt is, indulhatnának a frakció alelnöki posztjáért, de az Európai Parlament alelnöki posztjáért is.

Eközben a címlapon