KÜLFÖLD

Jó üz­le­tet kö­töt­tek a kölni po­li­ti­ku­sok a mig­rán­sok­kal...

6 hónap alatt 60 mil­lió nem rossz be­vé­tel. Még "hu­ma­ni­tá­rius" okok­ból sem az. Két CDU po­li­ti­kus volt benne a mu­tyi­ban, de le­buk­tak.
  • Szerző: SZM

Miért éri meg egy CDU-s poltikusnak a migránsáradat? Erre a kérdésre ad választ a jobboldali Jungefreiheit. A lap kiderítette, hogy Andrea Horitzky, a kölni CDU igazgatótanácsának tagja,

EZT OLVASTAD MÁR?
tavaly október óta menekültszállásként működteti saját tulajdonában álló kis hoteljét, ahol jelenleg 31 bevándorló él. Egy bevándorló után 35 eurót kapott naponta, azaz havonta 32500 eurós bevételre tett szert. Ez magyar pénzben számolva október óta mintegy 60 millió forint.

Horitzkynak a mutyiban alighanem segített a szintén CDU-s Hans-Werner Barts polgármester is, aki az épület ilyen jellegű felhasználására adott engedélyt.

Miután az ügy kipattant, a kölni pártszervezet is vizsgálódni kezdett. „Horitzky hazudott a CDU-nak. Amikor országgyűlési képviselő akart lenni, csak annyit mondott, hogy egy hotelt üzemeltet, de menekültekről szó sem volt – nyilatkozta párt egyik helyi vezetője.

Most mindkét politikust felelősségre fogják vonni. Andrea Horitzky most azzal védekezik, hogy mindezt csak emberiességi, humanitárius megfontolásokból tette…