HARCÉL

Jó hír: Weber és Timmermans elbukott

Weber és Timmermans elbuktak és ez jó hír Magyarország számára - hangsúlyozta Kocsis Máté az országgyûlésben, hétfői napirend előtti felszólalásában.
  • Szerző: ripost

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a jobbikos Jakab Péter felszólalására reagálva azt mondta: szülei úgy nevelték, hogy

az étel nem játék, azt nem szokták dobálni vagy "politikai performanszok szimbólumává" tenni,

ezért a teremszolgálattal visszajuttatták a Jobbik-frakcióhoz azt a zacskó száraztésztát, amelyet a múlt héten a miniszterelnök asztalára tettek az ülésteremben.

Kocsis Máté kijelentette:  a Jobbik "mocskos szájú politikai performanszaihoz" a jövőben sem lesznek partnerek. Jakab Péter a "tésztás akcióval" méltatlanul megsértett több millió kormánypárti szavazót. 

Kocsis szerint Jakab Péter még lehet a "Jobbik Retkes Attilája", aki majd "lekapcsolja a villanyt az egykor szebb napokban látott pártban".

Az Európai Unió bizottsági elnökének megválasztásáról kifejtette, hogy Manfred Weber elfordult az Európai Néppárt keresztény értékeitől, nyíltan hadat üzent uniós tagállamok kormányainak, így néhány hónap alatt saját magát tette alkalmatlanná az Európai Bizottság vezetői posztjára.

A nemrégiben megválasztott fideszes és KDNP-s uniós képviselők nem támogatnak olyan jelöltet az EU vezetőjének, aki ösztönözné a bevándorlást és nem adja meg a tiszteletet Magyarországnak és a V4 országainak.

Weber és Timmermans elbuktak, ami jó hír Magyarország számára, hiszen nem azt a politikát képviselték, amelyre a magyarok elsöprő többségben mandátumot adtak.

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: olyan vezetőkre van szükség, akik egy tagállamot sem támadtak meg az elmúlt években, és a V4-k ebben is állapodtak meg. Hozzátette: a V4-eknek nincs kimondott jelöltjük, de több más jelöltet is elfogadhatónak tartanak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta:

a kormány olyan bizottság elnököt szeretne, aki tiszteletben tartja a nemzetek önállóságát és önrendelkezését, aki kiáll az illegális bevándorlás ellen és épít Európa keresztény gyökereire.

Az uniós tárgyalások alapvető körülményének nevezte, hogy a V4-ek egységesek, annak ellenére, hogy a vezetőik különböző pártcsaládokhoz tartanak. Jelezte: a visegrádi országok a következő csúcs előtt is egyeztetnek majd.

Az államtitkár az ellenzéktől azt kérte, ne a külföldöt képviseljék Magyarországon, hanem Magyarországot képviseljék Brüsszelben.

És ezeket olvastad már?