KÜLFÖLD

Ab­szurd! Le­tar­tóz­tat­ták a je­gyes­párt, mert há­zas­sá­gon kívül sze­xel­tek

A fi­a­tal je­gyes­pár már ja­nuár óta elő­ze­tes­ben van az Egye­sült Arab Emi­rá­tu­sok­ban. Akkor de­rült ki, hogy a meny­asszony gye­re­ket vár.
  • Szerző: KJ

A 27 éves ukrán Iryna Nohai és két évvel idősebb dél-afrikai vőlegénye, Emlyn Culverwellt január végén turistaként érkeztek az Egyesült Arab Emírségekbe. A szabadságuk harmadik napján a menyasszony egyre fájdalmasabb hasi görcsökre panaszkodott, így kénytelen volt orvoshoz fordulni. A vizsgálat alkalmával kiderült, hogy Iryna anyai örömök elé néz, azonban azt álmukban sem gondolták volna, hogy emiatt még aznap rácsok mögé kerülnek.

Iryna és Emlyn,a boldog jegyespár
Iryna és Emlyn,a boldog jegyespár

Az arab nőgyógyász ugyanis hivatalból azonnal feljelentést tett. Az Egyesült Arab Emírségben bűncselekménynek számít a házasságon kívüli nemi élet, és ez alól nem tesznek kivételt a látogatóba érkező turistákkal sem.

Az ügyről elsők között a BBC számolt be, miután a vőlegény édesanyja kitálalt. Mint mesélte, kétségbeesésében megkereste a dél-afrikai külügyminisztériumot is, de azt az elutasító választ kapta, hogy nem tehetnek semmit, mert az Emirátusokban ilyen a törvény.

A fiatal pár ellen még nem emeltek vádat további rendőrségi vizsgálatokra hivatkozva. Amennyiben mégis bűnösnek találják a jegyespárt, úgy házasságon kívüli nemi kapcsolat bűntettéért akár több év börtönt is kaphatnak az Egyesült Arab Emirátusokban.