INSIDER

Szív­szo­rító rész­le­tek a meg­gyil­kolt sólyi kis­lány te­me­té­sé­ről

Ma vesz­nek bú­csút a Só­lyon meg­gyil­kolt 8 éves H. Ad­ri­enn­től. Édes­apja, Győző a Ri­post­nak el­mondta, hogy több mint száz gyá­szo­lót vár­nak a kis­lá­nyuk bú­csúz­ta­tó­jára.
- Kettőkor kezdődik a gyászmise, háromkor viszik őt a végső nyughelyére. Rengeteg ideig tartott a megfelelő zenék kiválasztása, elhangzik majd az Eddától a Lelkünkből is…

- kezdte a megtört apa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Jégvarázsos csokrot és koszorút is készíttettünk, hiszen ez volt a kedvenc meséje a kicsinek. Sokan a segítségünkre siettek, ezért nagyon hálásak vagyunk. A polgármesteri hivatal a temetés szervezésében is segített.

Nagyon nehéz a szülők szíve, de a lány bátyja, Dani érzi magát talán a legrosszabbul. Mint korábban a -nak elmondta: szörnyű bűntudata van az eset óta, úgy érzi, ha ő is elmegy vele focizni azon az estén, még most is élne a húga.Az eset óta Dani nem járt iskolába, kedden ment először.

- Próbálunk segíteni Daninak

– mondta a gyászoló édesapa. -  Kialakítottunk a házban két emlékhelyet Adrinak, ahol elhelyeztük kedvenc játékait és a fényképeit. Mindennap leülünk és átbeszéljük azt, hogy mi történt a mi kis Adrinkkal, segítünk megérteni Daninak, hogy ő nem hibás. Arra gondoltunk, ha beszélünk róla, talán könnyebb lesz feldolgozni az elvesztését.

Ahogy azt a megírta, a nyolcéves H. Adrienn május 18-án tűnt el. Másnap hajnalban Királyszentistván közelében, a vilonyai zsilipnél találták meg a holttestét. Kiderült: Adri a házuk előtt játszott, amikor a 16 éves F. Ferenc focizni hívta őt és testvérét. Daninak nem volt kedve menni, így a kislány egyedül indult el a fiúval, aki – később beismerte – meggyilkolta a gyermeket.