INSIDER

Szívszorító részletek a meggyilkolt sólyi kislány temetéséről

Ma vesznek búcsút a Sólyon meggyilkolt 8 éves H. Adrienntől. Édesapja, Győző a Ripostnak elmondta, hogy több mint száz gyászolót várnak a kislányuk búcsúztatójára.
címkék:
  • Szerző: Ripost

- Kettőkor kezdődik a gyászmise, háromkor viszik őt a végső nyughelyére. Rengeteg ideig tartott a megfelelő zenék kiválasztása, elhangzik majd az Eddától a Lelkünkből is…

- kezdte a megtört apa.

– Jégvarázsos csokrot és koszorút is készíttettünk, hiszen ez volt a kedvenc meséje a kicsinek. Sokan a segítségünkre siettek, ezért nagyon hálásak vagyunk. A polgármesteri hivatal a temetés szervezésében is segített.

Nagyon nehéz a szülők szíve, de a lány bátyja, Dani érzi magát talán a legrosszabbul. Mint korábban a %%-nak elmondta: szörnyű bűntudata van az eset óta, úgy érzi, ha ő is elmegy vele focizni azon az estén, még most is élne a húga. Az eset óta Dani nem járt iskolába, kedden ment először.

- Próbálunk segíteni Daninak

– mondta a gyászoló édesapa. -  Kialakítottunk a házban két emlékhelyet Adrinak, ahol elhelyeztük kedvenc játékait és a fényképeit. Mindennap leülünk és átbeszéljük azt, hogy mi történt a mi kis Adrinkkal, segítünk megérteni Daninak, hogy ő nem hibás. Arra gondoltunk, ha beszélünk róla, talán könnyebb lesz feldolgozni az elvesztését.

Ahogy azt a %% megírta, a nyolcéves H. Adrienn május 18-án tűnt el. Másnap hajnalban Királyszentistván közelében, a vilonyai zsilipnél találták meg a holttestét. Kiderült: Adri a házuk előtt játszott, amikor a 16 éves F. Ferenc focizni hívta őt és testvérét. Daninak nem volt kedve menni, így a kislány egyedül indult el a fiúval, aki – később beismerte – meggyilkolta a gyermeket.

címkék: