FÜLES

Még­sem be­teg­ség vég­zett a sztár­ral? Gyil­kos­ságra gya­na­kod­nak a ro­ko­nok

A sou­l­éne­kes már 13 éve ha­lott, de ha­lá­lá­nak kö­rül­mé­nyei még ma is tisz­tá­zat­la­nok és gya­nú­sak. Nem ez az egyet­len rej­tély azon­ban James Brown körül.
  • Szerző: Ripost
James Brown Aretha Franklinnel.
James Brown Aretha Franklinnel.
Fotó: Northfoto

James Brown, „a soul keresztapja” 73 éves korában hunyt el 2006. karácsonyán. Halálának oka a hivatalos jelentések szerint szívroham és a tüdejébe került folyadék volt - idézi fel a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

13 ember azonban exhumálást követel, ugyanis a család nem hajlandó elhinni, hogy Brown halála természetes okokból következett be annak idején az atlantai kórházban. Sőt, a halotti bizonyítványt aláíró Dr. Marvin Crawford is úgy véli, hogy túl hirtelen lett rosszul a sztár. Crawford most a CNN-nek beszélt gyanújáról: „Túl gyorsan változott. Olyan páciens volt, akinek nem jósoltam volna halált. Mégis, aznap éjjel elhunyt és felteszem a kérdést: mi rossz történt abban a szobában?”

Brown özvegye, gyermekei, barátai és üzleti partnerei is azt szeretnék, ha az ügyben nyomozás indulna, 13 évvel a történtek után. Az énekes halála után egyik barátja, Andre White egyébként annyira gyanúsnak találta a körülményeket, hogy egy kémcsőbe mintát vett Brown véréből.

A sztár személyi asszisztense, Charles Bobbit, aki 87 évesen hunyt el 2017-ben, szintén homályos beszámolót adott Brown haláláról. Bobbit volt az egyetlen ember, aki az énekes halálakor a kórteremben tartózkodott.

Brown menedszere, Frank Copsidas azt mondta, hogy neki mindig kicsit „ködös volt a sztori”. Andre White szerint pedig „egyáltalán nem volt értelme”, míg Fanni Brown Burford azt mondta, egyből tudta, hogy Bobbit hazudott.

Brown lánya, LaRhonda Pettit és az énekes veje, Darren Lumar is azt állították, hogy gyilkosság történt, de azóta ők is elhunytak. Lumart megölték, egy évvel azután, hogy ezt a kijelentést tette.

Eközben a címlapon

A CNN nyomozása során most az is kiderült, hogy a sztár harmadik feleségének barátai azt állítják, őt, azaz Adrienne Brownt is megölte valaki. A nő 1996. január 6-án hunyt el, hivatalosan két nappal egy plasztikai műtét után. Egy azóta nyugdíjas rendőr később előállt egy bizonyítékkal, amely szerint gyógyszer-túladagolásba halt bele Adrienne. Orvosa ezt tagadta, de a barátok biztosak benne, hogy gyilkosság történt.