kulcsár edina
Fõzz együtt a népszerû mûsorvezetõvel, aki segít abban, hogy mennyei fogást varázsolj az asztalra!
- 6 db csirkecomb
- 4 db tojás sárgája
- 3 reszelt sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- majoránna, bors, vegeta
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 száraz zsemle
- 5 db birsalma
Elkészítés:
A májat késsel egy deszkán kaparjuk le, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, az összevágott petrezselyem zöldjét, a lereszelt sárgarépát. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, ízesítsük majoránnával, borssal, sóval, és vegetával. Keverjük alaposan össze, majd ha hígnak találjuk a tölteléket, keverjünk még bele zsemlemorzsát. Sózzuk meg a csirkecombokat, bőrét a kezünkkel lazítsuk fel, majd töltsünk alá a májas töltelékből. Tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és mindegyik tetejére helyezzünk pár levél zsályát. Öntsünk alá kevés vizet, majd forró sütőben 35-45 perc alatt süssük pirosra.
Köret:
A kettévágott birsalmák magházát vájjuk ki, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringot. Tegyük sütőlemezre, majd 30-40 perc alatt süssük pirosa (150-160 fokon.)