FÜLES

For­du­lat tör­tént a Visz­kis ügyé­ben

Be­von­ták a jo­go­sít­vá­nyát, az pedig mil­liós ki­adást je­len­tett, hogy emi­att so­főrt kel­lett bé­rel­nie. Amb­rus At­tila már bánja, amit tett, de vége a ve­zek­lés­nek.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Markovics Gábor

Újra a volán mögött ül Ambrus Attila! Az egykori Viszkis rabló néhány napja kapta vissza jogsiját, amit tizenegy hónapja ittas vezetés miatt vontak be. 

Attila megbánta már, amit tett, és nem csak azért, mert milliós kiadást jelentett, hogy emiatt sofőrt kellett bérelnie és az új jogsi megszerzése sem volt olcsó. Joggal tarthatott ugyanis attól, hogy várandós feleségét nem tudja időben kórházba vinni, amikor régen várt kislánya, Anna a világra jön. Mindez már a múlté, az okirat újra Ambrus kezében, bár mint mondja, drágán megfizetett érte, kemény leckét kapott. 

EZT OLVASTAD MÁR?

"Komoly tortúra volt. Amint egy kis időm akadt, és Anna elaludt, számítógépes teszteket töltögettem. Éjszakákon keresztül gyakoroltam, hiszen több mint harminc éve szereztem jogosítványt, s azóta jó néhány dolog változott" - vallotta be Attila a Blikknek.

A KRESZ-vizsga még nem is okozott gondot neki, a vezetési gyakorlat azonban már sokkal rázósabb volt.  A jogosítvány újbóli megszerzéséhez  Ambrusnak egy pszichológiai vizsgálaton is át kellett esnie, ahol – mint mondja – megdöbbentő dolgokat tudott meg.

"Hét órán keresztül tartott a vizsgálat. A csoportban mindenki elmesélte a többiek előtt, mi volt a bűne" – elevenítette fel az emlékeket a Viszkis. 

"Kiszámoltuk, hogyan bomlik le a szervezetben az alkohol. Érdekes, hogy a sör hatása nehezebben múlik el, mint a viszkié. Ha egy este egy meccs alatt meginnék nyolc sört, csak 16 óra elteltével ülhetnék volán mögé. Tanulságos lecke volt, biztos, hogy egy kortyot sem iszom többé, ha kocsiba ülök." 

Eközben a címlapon

Tavaly júniusban igazoltatták Ambrus Attilát a szegedi hídon. Nem merte őrizetlenül hagyni az autóját a vásár területén, és ugyan ivott, mégis kocsiba ült, hogy a közelben lévő szállásához hajtson – ám a rendőrök lekapcsolták és a szonda jelzett.