SZTÁRDZSÚSZ

Nem szá­mít a tör­vény: nem ritka az ittas ve­ze­tés ma­gyar sztá­rok kö­zött

A hír­név és a siker so­kak­nak hamar a fe­jébe száll. Ilyen­kor töb­ben úgy gon­dol­ják, tör­vé­nyen felül áll­nak csak azért, mert is­mer­tek, gaz­da­gok és köz­tisz­te­let­ben áll­nak. Emi­att ké­pe­sek a saját ma­guké mel­lett mások éle­tét is ve­szé­lyez­tetni. Össze­ál­lí­tá­sunk­ban olyan sztá­ro­kat gyűj­töt­tünk össze, akik me­rész­sé­gük­kel vég­ze­tes tra­gé­diát is okoz­hat­tak volna.

Óriási vihart kavart a napokban Demcsák Zsuzsa ittas vezetése. Ahogy azt a elsőként megírta, a műsorvezetőt hétfő este 11 óra körül a rendőrök állították félre, mert a buszsávban ment.

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

Lapunk információi szerint nem csak az volt a gond, hogy a műsorvezető megszegte a közlekedés szabályait azzal, hogy a buszsávban haladt. Úgy tudjuk, ismét ittasan ült a volán mögé.

Failoni Donatella és Oszter Sándor

A házaspár komolyan veszi a házassági esküjét, valóban mindenben egymás mellett állnak, sőt még utánozzák is a másikat.

Fotó: Szabolcs László

Először Oszter Sándor hajtott neki ittasan egy pláza mélygarázsában lévő oszlopnak, amiért a jogerős ítélet szerint 450 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Fotó: Szabolcs László

Majd az ítélethirdetéssel majdnem egy időben felesége, Donatella is ittasan vezetett: 2017 februárjában nekikoccant egy autónak az Istenhegyi úton.

Eközben a címlapon

Ambrus Attila

A Viszkist tavaly júniusban kapcsolták le a zsaruk, amikor két pálinka elfogyasztása után volán mögé ült. A jogosítványát rögtön elvették, és eljárás indult ellene.

Fotó: Szabolcs László

Beismerte, hogy hibázott, méltányossági kérelmet nyújtott be a bíróságra, ám hiába: a hatóságokat még veszélyeztetett terhes felesége sem tudta meghatni. Végül idén májusban visszakapta a jogosítványát, ám az autó nélküli időszak egymillió forintjába került.

Curtis

Curtis 2016 elején ittas állapotban egy oszlopnak ütközött az autójával. A rapper a szokásos pénzbírságot és a vezetéstől való eltiltást kapta büntetésül, ráadásul az is kiderült, hogy nem csak ivott, hanem kokaint is fogyasztott a vezetés előtt.

Fotó: Szabolcs László

Tavaly decemberben újra bajba került: Újpesten okozott balesetet a barátnője, ám rejtélyes módon mégis Curtis menekült el a helyszínről, még mielőtt a rendőrök kiértek volna.

Stohl András

A színész botránya szólt talán a leghangosabbat. 2010. május 8-án ittasan és kábítószer hatása alatt okozott közúti balesetet, amikor épp a színházból hazafelé tartott a kocsijával.

Fotó: Sulyok László

Egy ponton áthajtott a szemközti sávba, és két autóval is összeütközött. A balesetben egy ember könnyebben, egy idős ember, Kaincz Pali bácsi súlyosan megsérült. Stohl Andrást a bíróság 2011. márciusában első fokon két év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését október 5-én kezdte meg. 2012. március 5-én öt hónap után feltételesen szabadult.

Zámbó Krisztián

Jimmy fia is törvényen felülinek képzelte magát, amikor 2017-ben bódult állapotban ült autóba, és áthajtott a piros lámpán.

Fotó: Markovics Gábor

Szerencsére épp senki nem járt arra, leszámítva a zsarukat, akik lekapcsolták a legidősebb Zámbó fiút, akit később pénzbüntetéssel és jogosítványa bevonásával sújtott a bíróság.