TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál, pi­á­san ka­ram­bo­loz­tak a fi­a­tal spor­to­lók

A bal­ese­tet meg­úsz­ták, a bün­te­tést nem. Ki­tört a balhé a német at­lé­ti­ká­ban a te­het­sé­ges baj­no­kok ki­há­gása miatt.
  • Szerző: vav

Piásan vezetett szombat éjjel Julius Lawnik 23 éves német síkfutó: az esőtől nedves aszfalton egy fának sodródott vadiúj, 300 lóerős Volkswagen Golfjával. A rendőrök 0,93 ezrelékes véralkoholszintet mértek nála.

6,5 milliós a kár
6,5 milliós a kár

Mellette, az anyósülésen utazott - szintén ittasan - a 800 méteres síkfutás német bajnoka, Robert Farken. A 21 éves reménység a sofőrnél is rosszabbul járt: míg előbbi megúszta pár karcolással és zúzódással, utasát meg is kellett operálni a hasi sérülései miatt.

Az anyagi kár is jelentős, mintegy 20 ezer euróra (6,5 millió forint) becsülik. A két fiatal sportoló hozzátartozói és edzői megkönnyebbültek ugyan, hogy a srácok túlélték a balesetet, de a további következmények sem maradnak el. Kivált, hogy a tokiói olimpiára készülő Farken kénytelen kihagyni az U23-as Európa-bajnokságot, majd a katari világbajnokságot is.

Farkennek ki kell hagynia az U23-as Eb-t és a vb-t is
Farkennek ki kell hagynia az U23-as Eb-t és a vb-t is
Fotó: Twitter

"Nagy volt az ijedség, de már megkönnyebbültünk, hogy nem történt nagyobb baj"

- mondta az édesapja, Thomas Farken.

A Német Atlétikai Szövetség viszont megbüntetheti a jómadarakat, hiszen az alkohol és a késő éjszakai dorbézolás is szigorúan tilos lett volna Farkenéknek az edzőtáborban.

Eközben a címlapon

"Az ilyen viselkedés nem illik az élsportolókhoz, nem is fogjuk elnézni nekik. Most természetesen az a legfontosabb, hogy újra egészségesek legyenek, a többit majd nyugodtan megbeszéljük"

- nyilatkozta Thomas Dreissigacker szövetségi edző.