FAZÉK

Itt az ősz di­é­tás nagy­ágyúja: olcsó cuk­ki­ni­vekni

El­ké­pesz­tően sok­ol­dalú zöld­ség a cuk­kini! Süt­he­ted, tölt­he­ted, de lehet be­lőle fa­sírt vagy akár leves is. És ami eddig még nem volt, itt a cuk­ki­ni­vekni, arra az esetre, ha di­é­tád során nem tud­nál le­mon­dani a ke­nyér­ről.

Ilyet még nem ettél, de ki kell próbálnod! A legízletesebb diétás kenyérke!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 300 g cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ csomag sütőpor
  • 1/2 tk. só, bors
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

TIPP:

A lisztet 1:2 arányban zabkorpával helyettesítheted. Minél nagyobb arányban váltod ki a lisztet zabkorpával, annál kímélőbb lesz a kenyered.

Ha fogyni akarsz, és nem tudsz lemondani a kenyérről, ez a vekni a legjobb társad lesz a diétádban!
  1. Így készítsd:
  2. A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le és sózd be.
  3. A finomra vágott hagymát dinszteld meg egy kis olajon.
  4. A tojásokat keverd ki az olajjal, add hozzá a sütőport és a lisztet, jól dolgozd össze.
  5. Add a tésztához a reszelt cukkinit a levével együtt, a lepirított hagymát, a reszelt fokhagymát, sózd, borsozd meg. (Ha ínyenc vagy, tehetsz bele apróra vágott olívabogyót és fetasajtot is.)
  6. Öntsd a kenyértésztát sütőpapírral bélelt formába, és már mehet is a 160 fokra előmelegített sütőbe. 40 percig süsd így, majd a legvégén piríts rá egy kicsit magasabb hőmérsékleten.

Ha kész, emeld ki a sütőformából a kenyeret és lehetőleg rácson hagyd kihűlni, hogy ne fülledjen be. Csak akkor szeleteld, amikor már kihűlt! Annyira szuper, három nap múlva sem lesz morzsalékos!

Akár lepényeketis süthetsz ugyanebből a tésztából! Tejföllel isteni!

Eközben a címlapon
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)