INSIDER

Itt az idő be­spáj­zolni, dur­ván el­száll a csir­ke­mell ára

Föl­felé kú­szik a csir­ke­­­mell­filé ára, ami rá­adá­sul ha­ma­ro­san hi­ány­cikk is lehet - erre maga a Ba­romfi Ter­mék Ta­nács el­nöke fi­gyel­mez­tet. Így aki te­heti, most, a hónap ele­jén spáj­zol­jon be csir­ke­mell­ből!
címkék:

Aki szereti a csirkemellet – és sokan szeretik –, annak az utóbbi időben feltűnt, hogy a tavalyi áfacsökkentés ellenére egyre feljebb kúszik az ára. Míg tavaly az áfacsökkentés előtt átlagosan 1500 forintért vásárolhattuk meg, az áfacsökkentés után 1250 forintba került, ma pedig nem lehet 1300 forint alatt találni, legfeljebb akcióban. A Ripost az Auchanban 1359, a Lidlben akciósan 1239, a Tescóban 1395 forintért talált filézett csirkemellet, míg a piacon 1540 forintot kértek érte.

Fórika Dávid, a Teleki téri piac egyik hentesüzletének tulajdonosa úgy gondolja, sajnos még drágább is lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Nehéz beszerezni a jó baromfiárut, különösen a csirkemellfilét – árulta el a nak. 

"A beszerzési árak nőttek, én is kénytelen voltam körülbelül 10 százalékkal emelni az árát."

- Az a tapasztalat, hogy nyáron ráadásul nő a kereslet, így a mostani helyzet aggasztó. A legkeresettebb a mell, a comb és a combfilé, a farhátat, a szárnyat inkább a törzsvevőim viszik.

Ha kíváncsi vagy arra, mit válaszolt a hentes, meddig kúszhat fel a csirkemellfilé ára, mit mond ugyanerről a Baromfi Termék Tanács elnöke, és főként, hogyan spórolhatsz akár több ezer forintot is, keresd a Ripost szombati számát!

Eközben a címlapon
címkék: