FITTFAZÉK

Itt az első jég­krém, ami egy órán ke­resz­tül nem olvad el

Nem min­den­napi jég­krém­mel ruk­kol­tak elő az an­go­lok. Egy olyan kü­lön­le­ges fa­gyit kezd­tek el gyár­tani, ami hosszú ideig nem olvad el.

A jégkrémetúgy tervezték, hogy szem előtt tartották a globális felmelegedés miatt kialakult új időjárási viszonyokat. Fontos szempont volt, hogy a nyár kedvenc édessége tovább tartson a hőségben. Az így megalkotott jégkrém egy órával később kezd el olvadni 24 fokos hőmérsékleten, mint a hagyományos fajták.

EZT OLVASTAD MÁR?

A vállalat egy második világháború idejéről származó recepttel kezdett el először kísérletezni: ennek egyik alapanyaga olyan erős, hogy fel lehetne használni arra is, hogy mesterségesen alakítsanak ki egy jéghegyet az óceánban. Eredetileg fűrészpor és fapép vizes keveréke volt az alap, ám az ötletet a költségek miatt végül elvetették, de egy-két összetevőt mégis megtartva megalkották a nehezen olvadó jégkrémet.

Az így elkészült nyalánkságok megtekinthetők voltak augusztus 22-én egy napig a brit ételmúzeumban.