FITTFAZÉK

Itt a tö­ké­le­tes di­é­tás desszert: Salz­burgi ga­luska

Hab­könnyű fi­nom­ság a Salz­burgi ga­luska. Egy­szerre habos és kré­mes, rá­adá­sul gyor­san el is ké­szít­he­ted. Di­é­tás vál­to­za­tát te is meg­kós­tol­ha­tod. Mu­tat­juk a re­cep­tet.

A Salzburgi galuska hamisíthatatlan osztrák desszert, akár Mozart-felhőcskéknek is nevezhetnénk. Villámgyorsan elkészítheted, most olyan receptetmutatunk, ami még az alakodat is megkíméli.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók 3 főre:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 2 csapott ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. langyos habtejszín
  • vaníliás nyírfacukor

Így készítsd el:

1. A tojásfehérjét sóval és a nyírfacukorral verd kemény habbá.

2. Ezután a tojássárgákat, a keményítőt és a citromhéjat keverd össze óvatosan a habbal.

3. A sütőrácsot helyezd legalulra, a nagyjából 20x20 cm-es jénai tálat, vagy sütőtálat üresen helyezd rá. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.  Nagy segítség, ha légkeveréses a sütőd.

Eközben a címlapon

4. Vedd ki a tálat és öntsd bele a tejszínt. A tojásfehérjés masszából 2-3 galuskátszedj bele. Tedd vissza az edényt a sütőbe, és a habot kb. 15 perc alatt süsd aranysárgára.

5. Vedd ki a kész édességet, hints a tetejére nyírfaporcukrot.

Fotó: 123RF

Jó étvágyat!