DIÉTA

2 tö­ké­le­tes és olcsó ta­va­szi zöld­ség: Le­rob­bant­ják rólad a hasi zsírt

Esz­mé­let­len gyor­san in­dítja be a fo­gyást ez a 2 szu­per­ha­té­kony zöld­ség! A le­ve­lek színe egy­ér­tel­műen az egész­sé­get szol­gálja, fo­gyassz minél töb­bet be­lő­lük! De ne csak a meg­szo­kott mó­do­kon: jöhet a tur­mix és vele a kar­csú­ság bi­ki­ni­sze­zonra!

Ha eddig kételkedtél a zöld turmix hatásosságában, mostantól kezdve biztosan nem fogsz! Az alábbi két összetevő garantálja, hogy ne csak lefogyj, hanem egészségesen is élj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A zöldturmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké: ízük sokkal natúrabb, nyersebb, és jobb ha előre elfogadod, hogy semmilyen édes vonulat nincs benne. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van: tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontófolyamatait. A zöldturmixok két leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta, de hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Lássuk, vajon mi szól a spenót, és mi a kelkáposzta mellett:

1. A Popeye rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb.

Fotó: Pinterest

2. Aki a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellé teszi le a voksát.

A legbiztosabb pont, hogy mindkét szuperzöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.  A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást.

A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Ha a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveled, használj nagyobb arányban spenótot, ha pedig sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesíted előnyben, jöhet a kelkáposzta!  A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél, vagy vacsoránál tésztákra, vagy akár önálló köretnek is.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

Az esetleges keserű ízek kompenzálására érdemes citrusféléket bevetni, igazán érdekes kompozíciókat eredményez a citrom vagy a narancs leve , és mindkettő nagyon jól elveszi a keserű ízeket.