FAZÉK

Itt a sze­zon leg­na­gyobb do­bása: Di­é­tás lett a töl­tött fe­kete keksz

Ez va­lami csúcs! Íme, a leg­nép­sze­rűbb töl­tött keksz egész­sé­ges vál­to­zata, amit végre lel­ki­is­me­ret fur­da­lás nél­kül ro­pog­tat­hatsz! Ebben bi­zony nincs cukor, és biz­to­san nem dob rád plusz­ki­ló­kat!

A rendkívül ropogós és egészen fekete tésztájú, fehér krémmel töltött kekszet sokan szeretik, sőt, a tinik egyenesen imádják! Sajnos az a helyzet, hogy a slágertermék picit sem egészséges, mivel meglehetősen magas a cukortartalma. Viszont nincs akadálya annak, hogy elkészítsük az egészséges változatát!Mutatunk egy egyszerű, de nagyon szuper receptet, hogy ne kelljen lemondanod erről a finomságról. A gluténmentes keksz büntetlenül ehető, amikor csak rád tör az édesség utáni vágy.

Vaníliakrémmel töltött ropogós csokis keksz cukor nélkül

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

Kekszhez:

  • 20 dkg mandula vagy török mogyoró liszt és töret
  • 3 evőkanál kókusz liszt
  • 4 evőkanál natúr kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg eritrit vagy Update1 Zero édesítő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál só

Krémhez:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 8 dkg eritrit vagy Update1 Zero édesítő

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Egy közepes edényben keverd össze a száraz hozzávalókat.

Eközben a címlapon

3. Kisebb tálban habverő segítségével keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tojást és a vanília kivonatot.

4. Ezt a vajas-tojásos masszát keverd össze a száraz keverékkel.

5. Az összedolgozott tésztából egy zsírpapír, vagy folpack segítségével készíts 4-5 cm vastag hengert. Ezt tedd néhány órára a hűtőbe. Mikor már elég kemény, egyszerűen szeleteld fel, éles késsel vágj kb. 3-4 mm vastag lapokat belőle.

Fotó: Pinterest

6. A tésztalapokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12 percig. Ha kész, vedd ki a tepsit, hagyd kihűlni a kekszet.

7. A krémhez egy keverőgépben készíts egyenletes masszát a hozzávalókból, kend meg a keksz egyik felét, majd illeszd össze egy másik darabbal.

Isteni finom és ropogós!