FAZÉK

Itt a szezon legnagyobb dobása: Diétás lett a töltött fekete keksz

Ez valami csúcs! Íme, a legnépszerûbb töltött keksz egészséges változata, amit végre lelkiismeret furdalás nélkül ropogtathatsz! Ebben bizony nincs cukor, és biztosan nem dob rád pluszkilókat!
címkék:

A rendkívül ropogós és egészen fekete tésztájú, fehér krémmel töltött kekszet sokan szeretik, sőt, a tinik egyenesen imádják! Sajnos az a helyzet, hogy a slágertermék picit sem egészséges, mivel meglehetősen magas a cukortartalma. Viszont nincs akadálya annak, hogy elkészítsük az egészséges változatát! Mutatunk egy egyszerű, de nagyon szuper receptet, hogy ne kelljen lemondanod erről a finomságról. A gluténmentes keksz büntetlenül ehető, amikor csak rád tör az édesség utáni vágy.

Vaníliakrémmel töltött ropogós csokis keksz cukor nélkül

Hozzávalók:

Kekszhez:

  • 20 dkg mandula vagy török mogyoró liszt és töret
  • 3 evőkanál kókusz liszt
  • 4 evőkanál natúr kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg eritrit vagy Update1 Zero édesítő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál só

Krémhez:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 8 dkg eritrit vagy Update1 Zero édesítő

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Egy közepes edényben keverd össze a száraz hozzávalókat.

3. Kisebb tálban habverő segítségével keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tojást és a vanília kivonatot.

4. Ezt a vajas-tojásos masszát keverd össze a száraz keverékkel.

5. Az összedolgozott tésztából egy zsírpapír, vagy folpack segítségével készíts 4-5 cm vastag hengert. Ezt tedd néhány órára a hűtőbe. Mikor már elég kemény, egyszerűen szeleteld fel, éles késsel vágj kb. 3-4 mm vastag lapokat belőle.

6. A tésztalapokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12 percig. Ha kész, vedd ki a tepsit, hagyd kihűlni a kekszet.

7. A krémhez egy keverőgépben készíts egyenletes masszát a hozzávalókból, kend meg a keksz egyik felét, majd illeszd össze egy másik darabbal.

Isteni finom és ropogós!

 
 
 
 

címkék: