TREZOR

Itt a pén­zed! Meg­néz­he­ted mennyi van a nyug­díj­szám­lá­don!

Bár­mi­kor meg­néz­he­ted, mennyi pénz van a saját nyug­díj­szám­lá­don. Nem egy­szerű, de se­gí­tünk!

A magánnyugdíjpénztárakban gyűlő pénzeket korábban bármikor le lehetett ellenőrizni: azonnal látszott, hogy kinek mennyi gyűlik a számláján.

Amikor a nyugdíjszámlákat az állami nyugdíjpénztárba terelték, azt ígérték, hogy ez a rendszer továbbra is működni fog. Mostanra úgy tűnik, el is készült, bár még csak 3 évre visszamenőleg, 2013-tól lehet látni a befizetett összegeket. 

Ahhoz, hogy láthassuk az adatokat, ügyfélkapus azonosítóval kell rendelkeznünk. Akinek még nincs ilyen, annak el kell zarándokolnia egy okmányirodába, hogy ellenőrizzék a személyes adatait, de ezt csak egyetlen alkalommal kell megtenni, onnantól kezdve pedig sokkal kényelmesebben intézheti a hivatalos ügyeit az interneten keresztül is.

Az egyéni számlánkat a következőképpen érhetjük el:

1. lépés:

Nyissuk meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapját: www.onyf.hu, majd kattintsunk a Társadalombiztosítási egyéni számla menüpontra az oldal jobb felén.

2. lépés:

Kattintsunk a Kivonat megtekintése menüpontra a bal oldalon.

Eközben a címlapon

3. lépés:

Ekkor a rendszer átirányít az Ügyfélkapu felületére, ahol a saját azonosítónkkal és jelszavunkkal be kell lépnünk a rendszerbe.

4. lépés:

A belépés után a rendszer újra visszairányít a nyugdíjbiztosító oldalára, ahol kérik a TAJ-számunkat:

5. lépés:

Tádámm! Már látjuk is azokat az összegeket, amiket a mi és a munkaadónk nyugdíjjárulékként befizettünk 2013. január 1. óta.

A képen elsatírozott részen a saját személyes adatainkat ellenőrizhetjük.
A képen elsatírozott részen a saját személyes adatainkat ellenőrizhetjük.
A jobb oldalon természetesen nem homályt, hanem összegeket fogunk látni. Mi csak a személyes adatok védelmében takartuk ki az oszlopot.
A jobb oldalon természetesen nem homályt, hanem összegeket fogunk látni. Mi csak a személyes adatok védelmében takartuk ki az oszlopot.

Az adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz a NAV szolgáltatta a rendszerhez, ezért ha szerintünk nem stimmelnek, akkor a lakóhelyünk szerinti illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságához és a munkaadónkhoz lehet fordulni.