FAZÉK

Itt a nyár leg­fi­no­mabb kó­kusz­tor­tája, 10 perc alatt el­ké­szít­he­ted

Hir­te­len elő kéne áll­nod egy sü­ti­vel? Ami finom, s ha netán marad be­lőle, el­tart­ható pár napig? Pont egy ilyen re­cep­tet mu­ta­tunk neked. Na­gyon fogod sze­retni. Miért? Mert gyor­san, könnyen kész van, és min­denki extra ada­got kér majd be­lőle!

Ha nincs időd hosszas konyhabűvészkedésre, de szeretnél összedobni valami édességet, akkor ezt  a kókuszos sütit neked találták ki. Olyan gyorsan készül el, hogy észre sem veszed. Készen kapható tortakeveréket szerezz be hozzá, amelyikben a puding is benne van. Ha ilyet nem találsz, akkor keverj hozzá egy kókuszos vagy vaníliás pudingot.

De nem csak könnyen elkészíthető, a hűtőben is napokig eltartható. Mennyei reggeli egy finom tejeskávéval!

Hozzávalók a tortaalaphoz:

  • 500g fehér (vaníliás) tortakeverék (benne a puding)
  • 4ek vaj, olvasztva
  • 3 tojás
  • 1 csésze tejföl
  • 1 csésze tej
  • 1tk kókuszkivonat
  • 1 csésze édesített kókuszreszelék

Elkészítés:

1. Egy turmixgépben a kókuszreszeléken kívül keverd össze a hozzávalókat.

2. Egy kanállal forgasd bele a kókuszt.

3. Olajozz ki egy 22x33 cm-es tepsit.

4. Öntsd bele a keveréket, és süsd 180 Celsius fokon 35-40 percig. A közepébe szúrt fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy megsült-e már.

Eközben a címlapon

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 csésze porcukor
  • 22dkg sajtkrém, megpuhulva
  • 1tk kókuszkivonat
  • 2-3ek tej
  • 1 csésze édesített kókuszreszelék

Elkészítés

1. A kókuszreszelék kivételével keverd össze a hozzávalókat.

2. A keverékkel kend meg a kihűlt tortát.

3. A tetejét egyenletesen szórd meg a kókuszreszelékkel.