INSIDER

Itt a nagy balatoni lángosteszt

A strandok elmaradhatatlan étele a lángos. Ezúttal 12 balatoni vendéglátóhelyet ellenőrzött és tesztelt a NÉBIH, íme az eredmények.
  • Szerző: Ripost

A Szupermenta teszt keretében  vizsgálták a háttérben folyó ételkészítési folyamatot, és mintát vettek az ételből, az olajból, alapanyagokból, amelyeket laboratóriumba szállítottak további vizsgálatokra.

A helyszíni szemléket kiegészítette a hivatalos érzékszervi bírálat is, amelyhez segítségül hívtuk a Nébih mozgó érzékszervi állomását. Ennek köszönhetően megfelelő körülmények között, friss állapotban, a sütés helyszínétől csak pár méternyire végezték el a képzett szakemberek a natúr lángosok bírálatát.

A kedveltségi vizsgálat sem maradt el, sőt  megelőzte a hatósági ellenőrzéseket. Vásárlói szemmel, inkognitóban tesztelték a sajtos-tejfölös lángosokat, de nem maradhatott ki a sorból a vendéglátóhely értékelése sem.

 

140 mintán csaknem 500 laboratóriumi mérést végeztek, és összesen 300 ezer forint bírságot szabtak ki. A 12 ellenőrzött vendéglátóhelyből 8-nál találtak kisebb hiányosságokat, ám ezeket a tulajdonosok azonnal ki is javították. Komolyabb hiányosságok miatt 2 helyszínt figyelmeztetniük kellett, további kettőt pedig megbírságoltak személyi és helyszíni higiéniai kifogások, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?