SIKK

Itt a mell­mé­ret kal­ku­lá­tor! Egy­sze­rűen zse­ni­á­lis

Tud­tad, hogy a nők 82 szá­za­léka nem meg­fe­lelő mé­retű mell­tar­tót hord? Vajon te is kö­zé­jük tar­to­zol? Meg­mu­tat­juk, ho­gyan szá­mít­ha­tod ki a pon­tos mé­re­tet.

Kezdd a számmal!

A melltartó méretében levő szám a hátpánt méretét jelenti. Mérd meg a körméretedet közvetlenül a mell alatt. Az így kapott számot kerekítsd 5 vagy 0 végűre, ezzel megkapod a melltartód körméretét. 68 és 72 centiméter között például 70-es méretet hordasz, míg 73 és 77 centiméter között 75-ös méretet.

Jöhet a kosárméret

A kosárméretet, vagyis a méretjelölésben levő betűt a mellbőség és a mell alatt mért körméret különbsége adja. Vagyis mérd meg a mell csúcsán a mellbőségedet, majd vond ki belőle a mell alatt mért adatot. Ha a különbség 12-13 cm, akkor A, ha 14-15 cm, akkor B, ha 16-17 cm, akkor C, ha 18-19 cm, akkor D, ha 20-21 cm, akkor E, ha pedig 22-23 cm, akkor F kosárról beszélünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Amit még tudnod kell Próba nélkül nem úszod meg a melltartóvásárlást, mivel a különböző gyártók termékei és a különféle fazonok eltérhetnek egymástól. A hátpánt mindig legyen párhuzamos a talajjal, és annyira feszes, hogy csak két ujjad férjen be alá. A melltartó közepe feküdjön simán a szegycsontodon, a merevítők pedig a bordáidon – ha belevág a melledbe, azonnal vedd le a melltartót. A kosárba pont férjen bele a melled, anélkül, hogy bárhol kibuggyanna. A vállpántok szintén legyenek feszesek, legfeljebb két ujjad férjen be alájuk.