FITTFAZÉK

Itt a ma­gyar di­é­tá­zók leg­fi­no­mabb téli sü­tije

Újra itt a hideg meg a tél. Ilyen­kor min­denki va­lami finom má­ko­sat kíván, de le­he­tő­leg kevés mun­ká­val. Az alábbi re­cept elő­ké­szí­tése csu­pán 10 perc! Mennyei finom, mégis egész­sé­ges, mu­ta­tós süti. A paleo di­é­tába is be­le­il­lik.
Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • 3 ek.  kókuszolaj
  • 2 db alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 10 dkg eritrit vagy más diétás édesítő
  • 2 tk. fahéj
  • 1 dl víz
  • 2 tk. sütőpor
  • 10 dkg dió vagy mandula, elszeletelve, a tetejére

Elkészítés:

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát!

2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá!

3. Keverd össze a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral!

4. A lereszelt almát ízesítsd fahéjjal, eritrittel, majd keverd a mákos masszához! (Ha netán túl kemény lenne, pici vízzel hígíthatod). A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába.

5. A tésztát öntsd az előkészített formába, s szórd meg bőven a tetejét szeletelt dióval!

Fotó: 123RF

6. Told a sütőbe 40-45 percre! Először csak alsó sütéssel, az utolsó 15 percben alsó-felső állásban süsd. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.

Eközben a címlapon