kulcsár edina
A tojásnál nem létezik jobb napindító, hiszen nem emeli meg a vércukrot és segíti a fogyást. Ha viszont unod a rántottát, most figyelj! Olyan tojáscsodát mutatunk ropogós szalonnával, hogy garantáltan ez lesz a legújabb kedvenced!
Azt már tudod, hogy a tojás tele van fehérjével, és gyakorlatilag nincs benne szénhidrát, ezért tökéletes reggelire, ha fogyókúrázol. De valld csak be, kissé unalmas már a lágytojás és a rántotta....Szerencsére itt ez az isteni finom recept: tálald szalonnás köntösben a reggeli tojást!
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A baconszeleteket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, mehet a sütőbe! Süsd ropogósra, kb 10-15 perc alatt.
2. A tojásokat főzd keményre kb. 5-7 perc. Hűtsd vissza, pucold meg és a vajjal együtt törd össze egy villa segítségével.
3. Add a tojáspéphez a majonézt és a reszelt sajtot, illetve önts hozzá a szalonna kisült zsírjából, ízlés szerint sózd, borsozd. Dolgozd össze a hozzávalólat, majd tedd a hűtőbe 20-30 percre, hogy kellőképp lehűljön és megkössön a massza.
4. Morzsold apró darabokra a szalonnát. A hideg tojásmasszából gyúrj diónyi gombócokat, majd forgasd bele a baconmorzsába.
5. A kész tojásgombócokat fogyasztásig
tedd vissza a hűtőbe.